≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tinejdžer koji je izvršio masakr u školi u Oksfordu priznao odakle mu oružje: Ubio 4, a ranio 7 đaka

Vreme čitanja: oko 2 min.

U masakru u školi u Mičigenu ubijeno je četiri, a ranjeno je sedam učenika

  • 2
Mičigen pucnjava tinejdžer Ethan Crumbley Itan Krambli

Foto: Tanjug/AP

Itan Krambli, tinejdžer koji se suočava sa optužbama za terorizam, nakon što je u novembru prošle godine u školi u Oksfordu ubio četvoro đaka, otkrio je kako je dobio pištolj kojim je izvršio zločin.

Tinejdžer je ispričao da je pištolj dobio od oca i da je to trebalo da bude njegov božićni poklon, a dobio ga je nekoliko dana pre nego što je počinio stravičan zločin.

U masakru u školi u Mičigenu ubijeno je četiri, a ranjeno je sedam učenika.

- Očekujemo da će Itan biti proglašen krivim po svih 24 tački optužnice, uključujući terorizam - rekao je tužilac, prenosi Mirror.

Tinejdžer je, naime, bio sa svojim ocem kada je kupio pištolj 26. novembra te je posle toga objavio fotografije pištolja na društvenim mrežama napisavši: "Upravo sam dobio svog novog lepotana." Njegova majka je takođe na internetu pisala kako testira novo oružje sa svojim sinom.

Kada je nastavnik nekoliko dana pre pucnjave video da Itan za vreme časa istražuje razne vrste oružja, u školu su bili pozvani njegovi roditelji. Međutim, nisu se pojavili niti odgovorili na poziv. Majka je svom sinu poslala poruku u kojoj stoji kako "nije ljuta na njega, ali da mora da nauči kako da ga ne uhvate".

Tog jutra kada je došlo do pucnjave, jedan nastavnik video je zabrinjavajuću poruku na dečakovom stolu. Radilo se o crtežu pištolja koji je uperen u tekst: "Ne mogu da prestanem da mislim na to, pomozite mi." Na drugom delu poruke bio je nacrtan metak, a iznad njega je napisano kako je "krv svuda".

Sastanak s roditeljima

Itan je poslan kući s nastave, a njegovi roditelji su pozvani u školu.

- Na sastanku je njegovim roditeljima pokazan crtež i savetovano im je da u roku od 48 sati odvedu svog sina na savetovanje. Džejms i Dženifer nisu posle toga pitali sina ima li pištolj kod sebe ili gde se vatreno oružje nalazi, niti su pregledali njegov ranac - kazala je Mekdonald.

Posle prvih vesti o pucnjavi u školi, majka je Itanu poslala poruku: "Nemoj to da uradiš." Otac Džejms je pozvao policiju, rekao da nema njegovog pištolja i da bi napadač u školi mogao da bude njegov sin.

Video: Ubica pokušao da namami učenike da izađu iz učionice: Snimak unutar škole u kojoj je bila pucnjava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    24. oktobar 2022 | 21:05

    "nije ljuta na njega, ali da mora da nauči kako da ga ne uhvate" - Шојићева скуола...

  • Teoretičar...

    24. oktobar 2022 | 21:41

    Nemaju li ovi ludački događaji neke veze sa Fajzerom? Ubijali su se i ranije ali nikad ovoliko napada na decu u školama kao u zadnje dve godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA