Napadač iz Sent Luisa (19) imao sve preduslove za masovnog ubicu: Pretio učenicima da će "svi umreti"

Devetnaestogodišnjeg Harisa policija je ubila u jučerašnjoj razmeni vatre nakon pucnjave u Centralnoj srednjoj skoli za vizuelne i scenske umetnosti, kada su poginuli učenica Aleksandrija Bel i 61-godišnji nastavnik fizičkog vaspitanja Zan Kucka, a sedam učenika je ranjeno

  • 0
Sent Luis škola pucnjava Orlando Harris Haris Foto: Društvene mreže

Orlando Haris (19), napadač koji je ubio nastavnicu i 15-godisnju devojku u srednjoj skoli u Sent Luisu ostavio je poruku u kojoj se, pored ostalog, žalio da nema prijatelje, porodicu, devojku, rekao je danas lokalni policijski komesar.

Policijski komesar Majkl Sak je to nazvao "savršenim preduslovima za masovnog ubicu" i dodao da je mladić bio naoružan puškom AR-15 i sa oko 600 metaka, a deo municije bio je privezan za grudi.

Devetnaestogodišnjeg Harisa policija je ubila u jučerašnjoj razmeni vatre nakon pucnjave u Centralnoj srednjoj skoli za vizuelne i scenske umetnosti.

Sent Luis škola pucnjava Alexandria Bell Aleksandrija Bel Aleksandrija Bel, Foto: Društvene mreže

Tada su poginuli učenica Aleksandrija Bel i 61-godišnja nastavnica fizičkog vaspitanja Žan Kucka, a sedam učenika je ranjeno, prenosi Rojters.

Navodi se da je napad primorao učenike da zabarikadiraju vrata i sklone se u uglove učionica, da skaču sa prozora i beže iz zgrade.

Sent Luis škola pucnjava Jean Kirk Kuczka Nastavnica fizičkog vaspitanja Žan Kucka, Foto: Društvene mreže

Jedna od napadnutih devojaka rekla je da je bila oči u oči sa ubicom pre nego sto se njegov pištolj očigledno zaglavio i uspela je da pobegne.

Nekoliko ljudi u školi je reklo da su čuli Harisa kako preti: "Svi ćete umreti!".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA