Nova ludost Kadirova: Pozvao muslimane da se bore za Rusiju uz reči "ovo je veliki džihad"

Kadirov je apelovao na muškarce u ruskom regionu Kavkaza, koji uključuje i Čečeniju, da pokažu veću želju za borbom, rekavši da su se 2015. godine u njegovom glavnom gradu Grozni okupili u velikom broju protiv karikatura koje se smatraju uvredljivim za islam

  • 45
Ramzan Kadirov Foto: Tanjug/AP

Čečenski lider Ramzan Kadirov proglasio je "veliki džihad" i u bizarnom snimku na Telegramu pozvao ruske muslimane da se "bore protiv ukrajinskih demona i satanističke demokratije".

U svom poslednjem obraćanju na Telegramu, Kadirov, koji se u Ukrajini bori na strani Rusije i Vladimira Putina, pozvao je svoje pristalice da "opustoše Ukrajinu" i nazvao je sukob "velikim džihadom".

- Oni žele da razbiju našu otadžbinu na komade, ponize, zgaze i, na kraju, uprljaju našu veru i kulturu da ne bismo imali nikakav identitet i nijednu porodičnu vrednost - rekao je Kadirov na Telegramu.

On je rekao da reč "satanizam" koristi sa razlogom.

- Na zapadu satanizam otvoreno deluje protiv Rusije. Satanistička demokratija je kada su prava ateista zaštićena, a vernici uvređeni. Ili kada se tradicionalnim parovima oduzimaju deca koja se prebacuju u istopolne porodice. Namerno istopolne, ne slučajno. U Evropi su to progutali, smatraju ga modernim, civilizovanim. Ja u ovome vidim degradaciju i satanizam - napisao je lider Čečenije.

On je dodao da bi se "radije borio sa tim u korenu nego da dozvoli da ova gadost obavija našu otadžbinu ovde" i rekao da su "danas potrebni državi i predsedniku".

Kadirov je apelovao na muškarce u ruskom regionu Kavkaza, koji uključuje i Čečeniju, da pokažu veću želju za borbom, rekavši da su se 2015. godine u njegovom glavnom gradu Grozni okupili u velikom broju protiv karikatura koje se smatraju uvredljivim za islam.

- Iste one snage koje su vređale najbolje ljude sada se bore protiv nas u Ukrajini, tačnije u našoj Rusiji - rekao je on.

Kadirov je zatim istakao da je "ovo džihad".

- A naši čečenski komandanti su odlučili da se ne brane, već samo da napadnu. Uništite ove šejtane, gde god da su i ma koliko se dobro sakrili. Volite svoju zemlju, ne samo rečima - zaključio je Kadirov.

Video: Putin: Sledi jak odgovor na ukrajinsku terorističku akciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    26. oktobar 2022 | 17:09

    Zašto ludost. Bravo za Kadirova. Živela Rusija.

  • Nikola

    26. oktobar 2022 | 17:08

    Kakva ludost!! Svi znamo da je zapaf glavni problem na ovoj kugli!! I zato udruženim snagama protiv satanista!!

  • Aca

    26. oktobar 2022 | 16:14

    Tako je Pravoslavci i pravi muslimani zajedno protiv nacista i sotona!!!Molim da se objavi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA