Kim Džon Un opet provocira: Severna Koreja ispalila dve balističke rakete

Od početka ove godine Severna Koreja je ispalila više od dvadesetak balističkih projektila

  • 10
Kim Džong Un, raketa, Severna Koreja Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja je ispalila dve balističke rakete kratkog dometa sa svoje istočne obale, saopštili su danas zvaničnici vojske Južne Koreje.

Rakete su poletele iz oblasti Tongčeon u provinciji Gangvon, na istočnoj obali Severne Koreje, četiri dana nakon što su Pjongjang i Seul razmenili pucnjeve upozorenja sa zapadne obale usred rastućih tenzija, prenosi Rojters.

- Naša armija je u punoj pripravnosti - navodi se u saopštenju vojske Južne Koreje, uz konstataciju da je intenzivirana saradnja sa SAD na polju bezbednosti.

Pjongjang je ranije saopštio da nedavno lansirane raketa predstavljaju protest protiv zajedničkih vežbi SAD i Južne Koreje, za koje kaže da predstavljaju probu za invaziju.

Seul i Vašington su demantovali tvrdnje Severne Koreje dodajući da su vežbe defanzivne i da su potrebne za suprotstavljanje pretnjama Severa.

Južnokorejske trupe su prošle nedelje započele vojne vežbe zajedno sa vojskom SAD sa ciljem povećanja sposobnosti odgovora na nuklearne i raketne pretnje Severne Koreje.

Od početka ove godine Severna Koreja je ispalila više od dvadesetak balističkih projektila, uključujući i onaj koji je preleteo Japan, podseća britanska agencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    28. oktobar 2022 | 08:01

    A koga to severna koreja provocira, postenu demokrazsku ameriku,

  • Aleksa alija

    28. oktobar 2022 | 08:38

    Samo pali Kim nedaj fasistima blizu granice

  • Nikolas

    28. oktobar 2022 | 08:06

    DOK JE NAPETO AMERI PRODAJU ORUJE -JAPAN JE EKONOMSKI JACI - KINI SLUZE KAO TAMPON ZONA -NIKO NEMA INTERESE DA SE UJEDINE !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA