≫ 

"Što je mnogo, mnogo je": Bajden osudio napad na supruga Nensi Pelosi i nazvao ga užasnim

Pol Pelosi je napadnut u petak u svojoj kući u San Francisku, a iz kancelarije njegopve supruge Nensi objavljeno je da je uspešno operisan posle fizičkog napada

  • 4
Džo Bajden Džo Bajden / Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džozef Bajden nazvao je "užasnim" napad na Pola Pelosija, supruga predsedavajuće Predstavničkog doma Kongresa, i rekao da svi oni koji šire laži o pokradenim izborima kvare političku klimu i doprinose politički motivisanom nasilju.

Pol Pelosi je napadnut u petak u svojoj kući u San Francisku, a iz kancelarije njegopve supruge Nensi objavljeno je da je uspešno operisan posle fizičkog napada.

Bajden se u petak pridružio potpredsednici Kamali Haris u retkom zajedničkom nastupu, na događaju u Pensilvaniji.

- Što je mnogo, mnogo je. Svaka savesna osoba treba da jasno i nedvosmisleno ustane protiv nasilja u našoj politici, bez obzira na političku pripadnost. Demokratija je bukvalno, ne figurativno, na ispitu ove godine - dodao je Bajden, aludirajući na predstojeće parlamentarne izbore 8. novembra i upozorio na opasnosti od ekstremizma.

Bajden kaže da postoje indicije da je napad na Pola Pelosija ustvari bio usmeren ka Nensi i ocenio da je napadač sa čekićem vikao "gde je Nensi?" - što se moglo čuti kod pristalica bivšeg predsednika Donalda Trampa prilikom smrtonosnih nereda na Kapitolu 6. januara prošle godine, dodaje britanska novinska agencija.

- Nije iznenađujuće da više puta ponovljene laži o ukradenim izborima mogu da utiču na osobe koje možda nisu baš izbalansirane - rekao je Bajden.

Policija: Napad na Pola Pelosija nije bio slučajan

Napad na Pola Pelosija (82), supruga predsedavajuće Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi u njihovoj kući u San Francisku, nije bio slučajan, saopštila je policija.

- Ovo nije bio nasumičan napad, već nameran i to je vrlo pogrešno - rekao je šef policije San Franciska Vilijam Skot na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Skot je odbio da komentariše moguće motive za napad.

Pol Pelosi, suprug predsednice Predstavnickog doma, uspešno je operisan, nakon što je zadobio povrede u fižičkom napadu tokom provale.

Kancelarija Nensi Pelosi saopštila je u petak da je njen suprug Pol fižički napadnut tokom provale u njihovu kuću.

Video: Pelosi odgovorila na reakcije iz Kine: Nisu se bunili kad su muškarci dolazili u posetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA