≫ 

Oligarh se zbog Ukrajine odrekao ruskog državljanstva: "Ne želim da budem povezan sa fašističkom zemljom"

Tinkov je žestoko kritikovao "apsurdnu" rusku ofanzivu u Ukrajini u aprilu, pozivajući Zapad da pomogne da se okonča "masakr"

  • 9
Oleg Tinkov Foto: Instagram/olegtinkov

Milijarder Oleg Tinkov, osnivač onlajn banke Tinkof, izjavio je da se odrekao ruskog državljanstva zbog sukoba u Ukrajini, koji je žestoko kritikovao.

- Doneo sam odluku da se odreknem ruskog državljanstva. Ne mogu i ne želim da budem povezan sa fašističkom zemljom koja je započela rat sa svojim mirnim susedom i koja svakodnevno ubija nevine ljude - napisao je Tinkov na Instagramu.

Milijarder je izrazio nadu da će i drugi istaknuti ruski biznismeni slediti njegov primer, kako bi oslabili "režim predsednika Vladimira Putina i njegovu ekonomiju" i na kraju ga poraziti.

Oleg Tinkov Foto: Instagram/olegtinkov

Tinkov je uz poruku postavio i fotografiju potvrde ruskog konzulata kojom se potvrđuje da više nema rusko državljanstvo.

- Mrzim Putinovu Rusiju, ali volim sve Ruse koji su jasno protiv ovog sumanutog rata - dodao je Tinkov, prenosi Agencija Beta.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Oleg Tinkov (@olegtinkov)

Njegova banka, koja je postigla uspeh, navela je 2020. godine da je treća banka po veličini u Rusiji posle Sberbanke i VTB. Banka je dodala da ima oko 20 miliona klijenata.

Tinkov je žestoko kritikovao "apsurdnu" rusku ofanzivu u Ukrajini u aprilu, pozivajući Zapad da pomogne da se okonča "masakr".

Milijarder je uhapšen 2020. godine u Londonu na zahtev SAD, koje su ga optužile za utaju poreza. Kasnije je pušten uz kauciju i na lečenju u Londonu od leukemije.

Biznismen je napustio mesto generalnog direktora banke Tinkof 2020. godine, pošto je banka želela da se ogradi od njegovih izjava protiv Rusija zbog sukoba u Ukrajini.

Video: Sankcije su ih ojadile za milijarde ali to njima ne smeta: Deset najbogatijih ruskih oligarha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E

    1. novembar 2022 | 06:56

    Pa ovaj zamenio istinu,,Rusi se bore protiv fasista,,SUSIII,,da li je moguce da fasisti ukrajine, azov i ostali postaju zrtve, a borci protiv fasista postaju fasisti,,auuuuu..

  • Pobor

    1. novembar 2022 | 08:12

    Mirni susedi, koji su 8 godina granatirali Donbas. Cista logika,😅

  • ks

    1. novembar 2022 | 05:52

    Bas smo potreseni, evo necu vas dugi dan moci jesti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA