Otkrića istrage ne poklapaju se sa svedočenjem Lukasa o ubistvu devojke: Šta on tvrdi, a šta govore dokazi?

U ponedeljak je napravljen važan korak u istrazi, nakon što su objavljeni prvi rezultati obdukcije 20-godišnje majke, koja je nestala nakon izlaska sa prijateljima u noćni klub

  • 0
Justin Vayrac, Žastin Vajrak Foto: Police nationale de la Corrèze

Prvi rezultati obdukcije Žastin Vajrak (20), mlade majke iz Francuske koja je ubijena, objavljeni su u ponedeljak i u suprotnosti su sa onim što je osumnjičeni Lukas L. rekao prilikom njegovog priznanja u policijskom pritvoru.

Devet dana nakon smrti Žastin, i dalje nisu poznate okolnosti ubistva. U ponedeljak je napravljen važan korak u istrazi, nakon što su objavljeni prvi rezultati obdukcije 20-godišnje majke, koja je nestala nakon izlaska sa prijateljima u noćni klub.

Kako je Žastin umrla?

Obdkucija je pokazala da je Žastin umrla usled davljenja, što je u suprotnosti sa priznanjem osumnjičenog. Nakon privođenja, Lukas L. rekao je da je "udarac doveo do smrti".

Njegove izjave nisu baš izgledale verodostojne nakon prvih zapažanja na telu Žastin. Prva ispitivanja su zaista pokazala da je Žastin bila žrtva nekoliko "udaraca u lice, uključujući najmanje jedan oružjem".

Justin Vayrac, Žastin Vajrak Foto: Police nationale de la Corrèze

Posle rezultata obdukcije, njegova verzija deluje još manje koherentno, pošto je utvrđeno da je davljenje izazvalo smrt mlade žene.

Silovanje, droga...

Još neki delovi slučaja nisu ustanovljeni. Rezultat toksikoloških analiza obavljenih krajem prošle nedelje trebalo bi da utvrdi da li je mlada žena drogirana bez njenog znanja.

Na kraju, istraga treba da utvrdi i prirodu seksualnog odnosa između Lukasa i Žastin, malo pre njene smrti.

Osumnjičeni je u policijskom pritvoru govorio o "sporazumnom seksualnom odnosu". Optužnica protiv mladića, međutim, uključuje i pominjanje "silovanja".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA