Student fizike izvršio samoubistvo u porodičnoj kući: Bio je psihički loše, mesecima molio za pomoć

Njegovi roditelji su ga opisali kao predivnu dušu i vrlo inteligentnog mladića, a takođe su dodali da je njegova smrt još tragičnija jer je mogla da bude sprečebna da se reagovalo na vreme

  • 0
Dečak, tinejdžer, samoubistvo pištoljem Foto-ilustracija: Profimedia

Student fizike i astronomije na Univerzitetu Ekster Hari Armstrong Evans izvršio je samoubistvo u porodičnoj kući nakon što se više od godinu dana mučio sa mentalnim problemima.

Nakon što nije uspeo da položi nekoliko ispita on se požalio stručnjacima na fakultetu da se mesecima bori sa depresijom i anksioznim napadima nakon izolacije zbog pandemije korona virusa.

Nekoliko meseci pre nego što je odlučio da sebi oduzme život, mladić je svom mentoru poslao mejl u kom je otkrio da su izolacija i lokdaun ozbiljno uticali na njegovo mentalno zdravlje, što je dovelo do loših rezultata na ispitima.

Asistent mrtvozornika rekao je da je ovaj mejl zapravo "očajnički poziv za pomoć", međutim njegov mentor nije upostavio kontakt sa njegovim roditeljima i drugim zaposlenima kako bi pomogli mladiću.

Njegovi roditelji su ga opisali kao predivnu dušu i vrlo inteligentnog mladića, a takođe su dodali da je njegova smrt još tragičnija jer je mogla da bude sprečebna da se reagovalo na vreme, piše Metro news.

- Po zakonu studenti se smatraju odraslim osobama, međutim mnogi od njih nisu emotivno zreli kako bi mogli da se na pravi način nose sa stresom zbog ispita. Ono što je strašno je što čak i kada traže pooć, kao što je Hari tražio, uglavnom niko ne učini mnogo za njih - rekli su roditelji.

Uprava fakulteta uputila je iskreno saučešće porodici.

- Neprestano se trudimo da poboljšavamo podršku koju pružamo na osnovu dokaza i saznanja, uključujući tragične slučajeve kao što je Harijev. U ovom slučaju ćemo razmotriti zaključke mrtvozornika i pobrinuti se da naučimo lekcije kako bismo dodatno poboljšali našu podršku, posebno u oblastima koje je mrtvozornik preporučio - saopšteno je.

Video: Kuća u kojoj se Dušan S. razneo bombom u Vršcu: Pre toga tukao devojku i njenu majku crevom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA