• 1

Transrodni pedofil napao devojčicu u supermarketu: 71 dan boravio u prihvatilištu za žene i decu

Transrodni pedofil prevario je osoblje da mu dopusti da ostane 71 dan u skloništu od nasilja u porodici za ugrožene žene i decu

  • 1
Engleska, napad, ubadanje, policija

Foto: Tanjug/AP

Kejti Dolatovski (22) koristila je pseudonim da bi sakrila svoje zločine i ušla u sklonište za pomoć ženama u Lidsu u Engleskoj, koje redovno posećuju žene iz grupe "Spice Girls" i aktivistkinja za nasilje u porodici Mel B, prenosi The Sun. Njena uznemirujuća prošlost izašla je na videlo tek deset nedelja kasnije u septembru, kada su menadžeri odmah pozvali policiju zbog seksualnog napada na desetogodišnju devojčicu u toaletu supermarketa.

Pored toga, Kejti je krišom snimala i drugu devojčicu, a ubrzo je privedena.

- Užasno je. Kao žrtvu seksualnog zlostavljanja, cela ova priča me je podsetila na pređašnje iskustvo. Došla sam ovde sa svojom decom jer sam mislila da je to bezbedno mesto, a saznati da nekoliko vrata dalje živi pedofil mesecima je jednostavno užasno - navela je gošća skloništa i majka troje dece.

- Videla sam je nekoliko puta kako se mota okolo gde su parkirana kolica, visoka je i mršava sa dugom smeđom kosom i uvek je nosila plavu hiruršku masku. Od cele stvari mi se naježi koža - dodala je ova žena.

Tužba protiv Dolatovski datira još od incidenata u supermarketima u Škotskoj 2018. godine i od tada je nekoliko puta bila na sudu. Ali rečeno je da ima zvanične dokumente koji podržavaju pseudonim koji je koristila da obmane osoblje u skloništu u Lidsu. Nije poznato šta je Dolatovski rekla menadžerima da ih ubedi da je ona žrtva zlostavljanja.

Ostala je u posebnom smeštaju skloništa za trans preživele. Nik Pisgud, izvršni direktor organizacije za pomoć ženama u Lidsu, rekao je da su zgroženi kako je neko sa takvim zločinima mogao da dođe u žensko utočište koristeći drugačiji identitet.

- Svesni smo da bi kriminalac koji koristi proverenu identifikaciju mogao da pristupi uslugama bilo kog stambenog provajdera i nismo jedinstveni po tome što se nama manipuliše na ovaj način - navodi on.

Farah Nazir, izvršna direktorka te organizacije, dodala je da je ova situacija je prioritet, pored podrške lokalnih službi njihovoj fondaciji za zlostavljanje u porodici.

Ona je rekla da dobrotvorna organizacija istražuje dodatne bezbednosne mehanizme za nacionalnu federaciju u svetlu incidenta.

Dolatovski je imala 18 godina kada je gađala desetogodišnju devojku u toaletu supermarketa Morrisons u Kirkaldiju, u državi Fajf. Naredila je detetu da skine pantalone i zapretila da će je ubosti — ali ju je devojčica udarila pesnicom i pobegla.

Prošlo je mesec dana nakon što je Dolatovski uhvaćena kako tajno snima dvanaestogodišnju devojčicu u toaletu u jednoj Asdi u Danfermlajnu.

Izbegla je zatvor, ali je postojao bes u trenutku kada se pokazalo da je smeštena u hostel samo za žene dok se sama identifikovala kao žena.

Video: Pedofil pokušao da siluje devojčicu usred bela dana: Dete uspelo da se odbrani od napadača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok