≫ 

Vodeći propagandista Putinove politike šokirao celu Rusiju: Treba li da osvojimo Brisel?

U televizijskom nastupu govorio i o padu Berlina

  • 18
Vladimir Putin i Andrej Sidorov Foto: Tanjug/AP, Россия 1

Zamenik dekana za svetsku politiku na Moskovskom univerzitetu Andrej Sidorov, ujedno jedan od vodećih propagandista politike Vladimira Putina, kritikovao je tokom nastupa na državnoj televiziji rat u Ukrajini zbog nedorečenih ciljeva. To tvrdi Julia Davis, kolumnistkinja portala The Daily Beast, koja je na svom Tviter nalogu podelila prevedeni video Sidorovljeva nastupa.

- Šta trenutno percipiramo kao pobedu? Oslobađanje Luganska i Donjecka, te pripajanje dve nove regije. Je li to pobeda? Od čega se ona sastoji? Ranije je to bilo demilitarizacija Ukrajine i osvajanje Kijeva, kao kad smo osvojili Berlin, to je bila značajna pobeda nakon koje je usledila denacifikacija. Ali trenutno nemamo takav cilj - kritikovao je Sidorov, inače ista osoba koja je u oktobru tražila udare na ukrajinske civile kako bi ih se psihički slomilo.

Nastavio je potom da propituje značenje pobede.

- Planiramo li da osvojimo Brisel i da nateramo zapadne delegate da ovde dođu za svojim zahtevima. Ali ne mislim da će im to dozvoliti njihovi drugovi koji su u Vašingtonu.

- Predlažeš li da osvojimo Vašington? - upitao je Sidorova drugi učesnik emisije, na šta je on odgovorio da to ne bi značilo rusku pobedu jer bi tada uništili pola sveta, prenosi Jutarnji.

- Treba da postavimo naše ciljeve - nastavio je s komentarima zamenik dekana.

Dodao je kako nije očekivao takvo zajedništvo Zapada, te istakao namere Kine i SAD-a da ubrzaju svoj ekonomski rast. Sidorov smatra da to treba da učini i Rusija.

- Trampov dolazak na vlast nam je omogućio predah. Stisnuo je pauzu i dao nam vremena da se pripremimo. Da je Hillary Klinton pobedila na izborima sve bi počelo ranije. Pritisak bi bio veći. Tu su oni pogrešili sa sankcijama, jer su mislili da nam je ekonomija u stanju iz 2016. godine - zaključio je Andrej Sidorov.

Video: Bespilotne letelice napunjene eksplozivom pogodile centar Kijeva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mićin Kića

    6. novembar 2022 | 15:25

    Što samo Brisel i Evropu? Postoji i Amerika i 6 kontinenata. A bacite oko i na Mars i ostatak svemira.

  • Toma

    6. novembar 2022 | 16:25

    Niste mogli ni Kijev da osvojite, a kamoli Brisel 😆

  • Mix

    6. novembar 2022 | 15:33

    Sredi to brate Putine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA