≫ 

Autističnu devojčicu namamili u park, tukli je dok nije pala u nesvest: "Drugari" napad snimali telefonom

Angela dodaje da se Ebi godinama borila sa problemima, budući da ima autizam i da je nedavno skupila hrabrost da krene u školu

  • 2
Bolesno dete, bolnica, devojčica Foto-ilustracija: Shutterstock

Tinejdžerka Ebi Džervis iz Glazgova koja godinama boluje od autizma, brutalno je pretučena u parku, a njena majka strahuje da se njena ćerka više nikad neće vratiti u školu.

Ebi je prošlog meseca privukla pažnju javnosti nakon što suobjavljene fotografije na kojima se vidi sa brojnim povredama.

Ona je navodno zadobila više udaraca nogom u glavu, dok su okupljeni tinejdžeri ceo napad snimali mobilnim telefonima.

Devojčicu je pretučenu pronašla njena majka, koja kaže da je njena ćerka ostala bez svesti i da je nepovezano govorila na putu do bolnice.

Lekari su po dolasku u bolnicu upozorili majku da sumnjaju da je devojčica zadobila prelom lobanje.

Iako je prošlo mesec dana od stravičnog napada, njena majka kaže da porodica razmišlja da Ebi nastavi školovanje kod kuće, a isto planiraju da učine i sa njenim bratom Itanom koji ima Aspergerov sindrom.

- Nismo sigurni da li će se vratiti u školu, veoma je zabrinuta i uplašena. Htela sam da se vratim na posao, ali moram da je čuvam. Ceo njen život se potpuno promenio. Čak i dok smo zajedno bile u prodavnici, hvatala me je za ruku i govorila da je ne ostavljam - kaže njena majka Angela.

Angela je dodala da je Ebi mislila da će se tog dana u parku naći sa drugaricom, ali nakon svega što joj se dogodilo, jednostavno ne veruje više nikome.

- Ima velikih problema sa poverenjem i kaže da ne može da razume zašto je napadnuta - kaže njena majka za Mirror.

Majka kaže da joj je trenutak kada je Ebi zatekla krvavu kako leži u parku najveća noćna mora.

- Ne mogu da opišem taj osećaj, skoro sam povratila, morala sam da je vozim u bolnicu. Ona je sve vreme mumlala, meni je samo u glavi bilo da će sve biti kako treba. nadala sma se da nema oštećenja na mozgu - kaže ona.

Angela dodaje da se Ebi godinama borila sa problemima, budući da ima autizam i da je nedavno skupila hrabrost da krene u školu.

- Ebi će da odluči kako će dalje da se školuje, volela bi da ide u školu jer uživa sa drugaricama, ali je uplašena, pa prepuštam odluku njoj - dodala je Angela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA