≫ 

Muškarac osuđen na smrtnu kaznu zbog silovanja i ubistva, pušten na slobodu: Otac žrtve besan, želi pravdu

Vest o oslobađanju jednog od navodnih počinilaca, razbesneo je roditelje preminule devojke, aktiviste i advokate. Mnogi od njih tvrde da će ova presuda obeshrabriti mnoge devojke da prijave silovanje.

  • 0
Indija, silovanje i ubistvo Foto: Tanjug/AP

Telo 19- godišnje Indijske koje je pre deset godina silovana i ubijena, izazvalo je oštre reakcije u Indiji.

Tri muškaraca su uhapšena i optužena za ovaj zločin, a kasnije su 2014. godine osuđeni na smrtnu kaznu.

Međutim, juče, Vrhovni sud je oslobodio jednog od muškaraca koji su osuđeni za ovaj stravičan zločin, a kao razlog su naveli da ne postoje čvrsti dokazi da je on učestvovao u silovanju i ubistvu devojke čiji je identitet ostao sakriven.

Sudsko veće tvrdi da istraga koja je vođena pre deset godina ima brojne nedostatke.

Vest o oslobađanju jednog od navodnih počinilaca, razbesneo je roditelje preminule devojke, aktiviste i advokate. Mnogi od njih tvrde da će ova presuda obeshrabriti mnoge devojke da prijave silovanje.

- Nada da ćemo ikada uspeti da dobijemo pravdu za našu ćerku je nestala u trenutku - kaže njen otac za BBC.

Neki su uporedili odluku najvišeg suda sa nedavnom naredbom vlade države Gudžarat da oslobodi osuđenike koji su služili doživotnu kaznu zatvora zbog grupnog silovanja Bilkis Bano, trudne muslimanke i ubistva njenih rođaka tokom verskih nemira u državi Gudžarat 2002. godine.

- Čekali smo deset godina na pravdu. Imali smo veru u pravosuđe, verovali smo da će Vrhovni sud potvrditi smrtnu kaznu i da će ubice moje ćerke biti konačno obešene - kaže žrtvin otac.

Devetnaestogodišnjakinja je živela u ruralnom području i bila je pripadnik niže srednje klase u jugozapadnom Delhiju. U januaru 2012. počela je da radi u kol centru u Gurgaonu, predgrađu glavnog grada i bila je jedini izdržavalac porodice.

- Tada je primila prvu platu i bila je oduševljena - kaže aktivistkinja za borbu protiv silovanja Jogita Bajana, koja podržava porodicu u njihovoj borbi za pravdu poslednjih osam godina.

U noći  između 9. i 10. februara 2012. devojka se vraćala kući sa posla sa tri drugarice kada su je oteli muškarci u crvenom automobilu.

Stravičan zločin dospeo je na naslovne strane u Indiji nakon što je četiri dana kasnije pronađeno njeno delimično spaljeno, unakaženo telo sa tragovima mučenja.

Video: Dijego Maradona optužen za silovanje: Uradio je to pred mojom majkom, zapušio mi usta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA