≫ 

Misteriozna smrt bogatašice koja je pala s kruzera: Nestanak prijavili posle 20 sati, iz sefa odnet nakit

Distributerka za "Tiffany & Co" u Turskoj bila je više od 20 godina

  • 0

Dilek Ertek, bogata 71-godišnjakinja koja je vlasnica Tifanijeve franšize u Turskoj, poginula je nakon što je na odmoru pala s kruzera.

Na čelu Tifani zlatara u Turskoj bila je više od 20 godina.

Turske novine Sabah saopštile su da je njena porodica od policije zatražila da istraži njenog partnera iz Švajcarske, koji je s njom bio na odmoru. Njen sin Gokče Atuk kaže da je iz sefa u njenoj kabini nestao vredan nakit. Snimci sa nadzornih kamera pokazuju da je u more pala oko 3 sata iza ponoći, ali je njen partner nestanak prijavio tek 20 sati kasnije.

Stručnjaci se pitaju kako je Ertek, visoka samo 157 centimetara, pala preko zaštitne ograde ispred kabine. Posada broda je njenog partnera zadržala na posmatranju dok nisu pristali u Tahiti tri dana posle incidenta. Policija u Tahitiju navodno ga je ispitala i nakon toga pustila na slobodu zbog nedostatka dokaza. On se u međuvremenu vratio u Švajcarsku, piše Daily Mail.

Ertek se na brod ukrcala 24. oktobra na ostrvu u Francuskoj Polineziji, a plan je bio da 5. novembra proslavi rođendan na Bori Bori. Putovanje je trebalo da se završi na Havajima.

Nejasno ko je zapravo nadležan za istragu

Potraga za njenim telom organizovana je odmah nakon što je prijavljen njen nestanak, ali bez uspeha. Snimci nadzornih kamera trenutno se proučavaju, a već je potvrđeno da je oko 3 sata posle ponoći neko s broda pao u more, prenose turski mediji. Navodno istraga nije bila dobro sprovedena jer službe s Tahitija nisu dobro pretražile njenu kabinu.

Međutim, njeni advokati tvrde da su za istragu bile zadužene službe Tahitija jer su bili najbliža luka u trenutku kada se sve to dogodilo. Njeni advokati će navodno tužiti brodskog operatera. Gokče Atuk je navodno otišao na Tahiti kako bi pomogao u potrazi, koja je sada zaustavljena, što ga je nateralo da pravdu za svoju majku potraži pravnim putem.

Kapetan Mustafa Kan navodno je izjavio da je "teško da se padne s ove vrste putničkog kruzera".

Dilek Ertek rođena je u Istanbulu, a diplomirala je na odeljenju za arhitekturu Univerziteta Mimar Sinanu.

Dijamante je nastavila da proučava na Gemološkom institutu u Njujorku, a krajem 1995. godine otvorila je prvu Tifani radnju u Istanbulu.

Distributerka za "Tiffany & Co" u Turskoj bila je više od 20 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA