Reznikov: Rusi će se nedelju dana povlačiti iz Hersona, ne verujem da će upotrebiti nuklearno oružje

Reznikov kaže da ruske snage još uvek imaju oko 40.000 vojnika u i oko Hersona

  • 2
Oleksij Reznikov Ramštajn baza Nemačka Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov izjavio je da će Rusiji trebati najmanje nedelju dana da povuče snage iz grada Hersona, kao i da ne veruje da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje u Ukrajini jer to ne bi bilo ni pragmatično ni praktično

Prema obaveštajnim procenama, Rusi u Hersonskoj oblasti još uvek imaju oko 40.000 vojnika i ruske snage se još uvek nalaze u gradu i oko njega, rekao je Reznikov u intervjuu za Reuters.

Istovremeno ne veruje da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje u Ukrajini ali da u slučaju Rusije treba računati na sve rizike.

"Mislim da ga neće upotrebiti. Ali opet, kada imate majmuna sa granatom za komšiju, morate proceniti sve vrste rizika. Ali mislim da to nije pragmatičan i praktičan korak za njih", rekao je Reznikov za Rojters.

On je kazao da se nada da su Indija i Kina - zemlje sa kojima Moskva želi da posluje - jasno nagovestile Putinu da bi upotreba nuklearnog oružja bila "crvena linija".

"U kakvom je tehničkom stanju njihovo nuklearno oružje? Da li znate? Ne. Ja? Ne. Oni, takođe, ne znaju. Zato što su poslednji test izveli 1990-ih u Kazahstanu, pre više od 30 godina", istakao je Reznikov.

Video: Ukrajinski vojnici pišu poruke Rusima na granatama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatko🦄

    11. novembar 2022 | 08:25

    Kad budete zijevali za vazduhom onda cete saznati da li ce baciti

  • Dejan

    11. novembar 2022 | 08:13

    Kad Reznikov kaze za Ruše da su majmuni, postavlja se pitanje kako nazvati Ukrajinske naciste?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA