≫ 

Rusi tvrde da su napustili Herson: Naše trupe su na levoj obali Dnjepra

"U pravcu Hersona, prelazak ruskih vojnih jedinica na levu obalu reke Dnjepar završen je jutros u 05:00 časova po moskovskom vremenu", saopštilo je ministarstvo na svom zvaničnom Telegram kanalu

  • 16
Kherson Herson ruski vojnici Ukrajina vojnik Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da su ruske trpe izvršile povlačenje iz ukrajinskog regiona Hersona zapadno od reke Dnjepar, uključujući i sam grad Herson.

"U pravcu Hersona, prelazak ruskih vojnih jedinica na levu obalu reke Dnjepar završen je jutros u 05:00 časova po moskovskom vremenu", saopštilo je ministarstvo na svom zvaničnom Telegram kanalu.

"Nijedan komad vojne opreme ili naoružanja nije ostavljen na desnoj obali. Svi ruski vojnici su se preselili na levu obalu Dnjepr"“, dodaje se u saopštenju.

Danas su na društvenim mrežama objavljene fotografije i video snimci na kojima se vidi da je Antonijevski most, glavni kanal preko reke Dnjepar u Hersonskoj oblasti, uništen.

Slika koja je u petak kružila društvenim mrežama prikazuje ukrajinsku zastavu u centru Hersona, iako nema nagoveštaja da se ukrajinska vojska već nalazi u tom gradu.

Video: Ovo je trenutak kada je Šojgu naredio povlačenje trupa iz Hersona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli

    11. novembar 2022 | 13:02

    Tako,neka vas tu odmorite pa nastavite kući za Rusiju.

  • Hektor

    11. novembar 2022 | 14:57

    Putinu je bilo bolje da je igrao zatvorenih karata i da nije napao Ukrajinu. Rusija bi bila sila bar na papiru i bila bi prilično poštovana. A ovako se razotkrio da je kao i ruska vojska nemoćan u Ukrajini na terenu i frontu.

  • Bg

    11. novembar 2022 | 13:23

    Super sila?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA