≫ 

Ukrajina gradi armirani betonski zid duž granice sa Belorusijom

Ukrajinska granica sa Belorusijom duga je više od 1.000 kilometara

  • 17
bodljikava žica granica ilustracija Foto: Unsplash/ Ilustracija

Ukrajina gradi armirani betonski zid na granici s Belorusijom, kao i druga utvrđenja, saopštio je danas savetnik ukrajinskog predsednika Kirilo Timošenko.

Timošenko je naveo da je u Volinskoj oblasti na granici sa Belorusijom, koju Ukrajina vidi kao pretnju, podignut zid od tri kilometara i ojačan bodljikavom žicom, prenosi Rojters.

On je dodao da se kod zida nalaze vreće sa peskom i rovovi, a objavio je i fotografije na kojima se vidi kako obezbeđenje odmotava bodljikavu žicu kod zida, koji izgleda kao da je visok više od dva metra.

Timošenko je naveo da su u toku i drugi radovi u Rovenjskoj i Žitomirskoj oblasti, ali nije objasnio o čemu je reč.

Ukrajinska granica sa Belorusijom duga je više od 1.000 kilometara.

Video: Ukrajinci u centru grada izašli na ulice i slave povlačenje ruskih trupa iz regiona Hersona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    12. novembar 2022 | 08:37

    Kakav je ovaj rat blamaza za Rusiju niko je više neće shvatiti ozbiljno borci im nose tanke neke jakne uzas ne opremljeni ovaj narod iz Hersonsa Ruski što su evakuisani sa Rusima citam objave na Ruskom kanalu mole dobre ljude da ih prime u kuće svoje po dva člana da ih rusi iz Kurske oblasti Belgorodske prime koja jadna Rusija nema šatore spremne i smestaje za ljude strasna blamaza Rusije

  • Nikolas

    12. novembar 2022 | 07:54

    FASISTI SE OGRADJUJU A SEBE NAZIVAJU DEMOKRATE !!! RUSIJA ,BELORUSIJA I OSTALE SLOBODNE ZEMLJE MORAJU SE OKRENUTI ISTOKU I PREKINUTI SVE KONTAKTE SA NEONACISTIMA-NATO FASISTIMA!!!

  • Nikolas

    12. novembar 2022 | 08:10

    RUSIJA CE OPET RATOVATI PROTIV FASIZMA ALI CE SE ONI ZVATI DEMOKRATE - RECI FIDELA SU SE OBISTINILE !!! SMRT FASIZMU !!! NICU NOVI ZIDOVI I OGRADE !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA