≫ 

Demokratama pripala Arizona: Trka za mesta u Senatu SAD potpuno neizvesna

Rezultati od utorka ukazuju da su republikanci daleko ispod velikog "crvenog talasa" koji su očekivali, uprkos Bajdenovom niskom rejtingu i dubokoj frustraciji birača zbog najviše inflacije u poslednjih 40 godina

  • 2
Međuizbori Kongres SAD Senat Predstavnički dom Foto: Tanjug/AP

Demokrata i aktuelni senator Mark Keli pobedio je republikanca Blejka Mastersa u trci za gornji dom Kongresa u američkoj saveznoj državi Arizoni.

U Sjedinjenim Američkim Državama nastavlja se prebrojavanje glasova posle međuizbora održanih 8. novembra.

Prema poslednjim podacima, Republikanska stranka vodi u trci za Predstavnički dom, rezultat je 211 prema 199, dok je utakmica za mesta za Senatu potpuno neizvesna, piše Rojters.

Demokrata Mark Keli pobedio je republikanca Blejka Mastersa u trci za Senat u američkoj saveznoj državi Arizoni, tako da je situacija u gornjem domu Kongresa izjednačena - obe stranke imaju po 49 mesta.

Demokratama je potrebna pobeda u još jednoj državi (Džordžija ili Nevada) da bi došli do većine u Senatu, pošto u slučaju da je ishod nerešen, Demokratska stranka ima većinu jer može da računa na glas potpredsednice SAD Kamale Haris.

Rezultati od utorka ukazuju da su republikanci daleko ispod velikog "crvenog talasa" koji su očekivali, uprkos Bajdenovom niskom rejtingu i dubokoj frustraciji birača zbog najviše inflacije u poslednjih 40 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    12. novembar 2022 | 15:13

    Pa kad koza celu noć čuvala kupus. Ko broji glasove taj i pobeđuje.

  • Zlatko

    12. novembar 2022 | 16:24

    Molio bih ministarstvo istine da se makar u temama koje s ovim nasim prostorima nemaju neke naocite veze suzdrže od cenzure.Pobijedili demokrate ili republikanci mi to postujemo i s izborom Amerikanaca moramo i trebamo biti suglasni.A sto bi neki tamo htijeli da izbore dobiju ili ce ih proglasiti nistavnim valjda smijemo malo da se nasalimo.A bivolji rogovi su lijep primjer tog apsurda,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA