Zelenski kaže da je u Hersonu uništena ključna infrastruktura: "Rusi svuda imaju isti cilj"

Zelenski je u petak rekao da su specijalne jedinice ukrajinskih oružanih snaga ušle u Herson, nakon povlačenja ruskih snaga

  • 14
Vladimir Zelenski i Ursula fon der Lajen Foto: Tanjug/AP

Ruske snage uništile su ključnu infrastrukturu u Hersonu pre nego što su se povukle iz tog grada, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Kako je precizirao, uništene su komunikacione mreže, sistem za vodosnabdevanje, grejanje i elektricnu energiju.

Zelenski je u video obraćanju rekao da je ukrajinska vojska preuzela kontrolu nad više od 60 naselja u Hersonskoj oblasti.

On je dodao da su lokalne vlasti započele "stabilizaciju grada", prenosi Rojters.

"Rusi svuda imaju isti cilj: da ponize ljude što je više moguće. Ali mi ćemo sve obnoviti, verujte mi", poručio je Zelenski.

Zelenski je u petak rekao da su specijalne jedinice ukrajinskih oružanih snaga ušle u Herson, nakon povlačenja ruskih snaga.

Prethodno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su svi ruski vojnici u Hersonskoj oblasti prešli na levu obalu Dnjepra.

Video: Ukrajinci u centru grada izašli na ulice i slave povlačenje ruskih trupa iz regiona Hersona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duda

    12. novembar 2022 | 20:55

    Ovaj "Zeleni" vise ne kontrolise svoje ponasanje vec samo pokazuje patolosku mrznju prema Rusiji a zaboravio 14000 pobijenih (Donbas) civila kako on tako i njegovi poslusnici. Stvrio je Gebelsov sistem komande i naredbe obanjujuci sebe i ceo svet kako je , eto on "dobra dusa"a ostali iz Rusije ratni zlocinci.

  • Sima

    12. novembar 2022 | 20:43

    Mislim,realno ne simpatisem ruse,ali i ovaj je zlo. Kuka sto su unistili kad se povukli!?. Pa sta si hteo,da ti ostave tortu i kolace. Rat je grozna stvar,i kako vidim ni jedni ni drugi nemaju milosti jedni prema drugima. U ratu je nazalost sve dozvoljeno...

  • Sale71🐎

    12. novembar 2022 | 20:29

    Hoces da slusas nato fasiste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA