≫ 

Detalji ranjavanja Srpkinje u Istanbulu: Bila s još petoro turista, trebalo je da se za 2 dana vrati u Srbiju

D.R. je u stabilnom stanju

  • 0
Eksplozija, Turska,  Istanbul, teroristički napad Foto: Tanjug/AP

D.R. iz Niša koja je ranjena u današnjoj eksploziji u Istanbulu bila je u grupi šestoro naših turista u najpoznatijem turskom gradu i trebao je uskoro da se vrate kući.

- Njih šestoro je bilo zajedno danas u blizini mesta ekploziju pored trga Taksim i u pešačkoj zoni, koja je bila prepuna ljudi. Jedino je D.R. ranjena, geler ju je pogodio u rame i ona je u bolnici, gde treba da bude operisana. Srećom, nije životno ugrožena. Ostali su, srećom, prošli bez povreda, a ona je trebalo prekosutra da se vrati za Srbiju - navodi izvor Kurira i dodaje da će sada ostati u Istanbulu dok to bude potrebno iz zdravstvenih razloga.

Generalni konzul Srbije u Turskoj Ivana Pejović je u stalnom kontaktu sa našom ranjenom državljankom.

"Obaveštavaćemo javnost o svim novim detaljima i razvoju situacije", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Podsetimo, povodom današnje eksplozije u Istanbulu u kojoj je poginulo najmanje šest osoba oglasio se i potpredsednik Fuat Oktaj koji je izneo nove detalje.

On je na početku rekao da je "najverovatnije do eksplozije došlo nakon detonacije bombe od strane bombaša samoubice i da u ovom trenutku vlasti veruju da se radi o ženskoj osobi".

"Život je izgubilo šest osoba, od kojih četvoro na licu mesta. Povređena je najmanje 81 osoba, dok je dvoje pacijenata u teškom stanju", saopštio je Oktaj.

Potpredsednik je rekao da su tužioci na terenu i da istraga još uvek traje.

"Ko god da stoji iza ovog napada biće uhapšen i kažnjen. Ovo više nije stara Turska i to treba svi da znaju. Vrlo brzo ćemo rešiti ovaj incident, ko god da stoji iza njega odgovaraće", rekao je potpredsednik.

Video: Stravični snimak terorističkog napada u Istanbulu iz drugog ugla: Ogroman broj ljudi je bio na trgu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA