Lideri G7 i NATO izdali zajedničku deklaraciju o eksploziji u Poljskoj

Lideri Evropske komisije, Evropskog saveta, Kanade, Francuske, Nemačke, Italije, Japana, Holandije, Španije, Velike Britanije i SAD sastali su se na marginama samita G20 na Baliju

  • 1
Lideri G7 Bali Indonezija samit G20 Foto: Tanjug/AP

Lideri G7 i NATO objavili su svoju podršku Poljskoj i punu saradnju u istrazi uzroka eksplozije blizu granice sa Ukrajinom, u kojoj su poginule dve osobe.

Lideri Evropske komisije, Evropskog saveta, Kanade, Francuske, Nemačke, Italije, Japana, Holandije, Španije, Velike Britanije i SAD sastali su se na marginama samita G20 na Baliju.

"Ostajemo u bliskom kontaktu kako bismo se dogovorili o narednim koracima dok se istraga nastavlja", navodi se u saopštenju lidera G7 i NATO-a.

Oni su osudili najnovije - kako su pisali - varvarske raketne napade na Ukrajinu i civilnu infrastrukturu. Oni su takođe uverili Ukrajinu u kontinuiranu podršku.

"Poljska može da računa na podršku Francuske i našu spremnost da pomognemo u vezi sa istragom", napisao je Emanuel Makron na Tviteru u sredu.

Dodao je da je razgovarao sa premijerom Poljske i izrazio njihovu solidarnost.

Britanski premijer ponudio je Poljskoj "svu pomoć" potrebnu da se brzo utvrdi šta se dogodilo u Pševodovu, prenosi Dauning strit nakon razgovora Rišija Sunaka i predsednika Andžeja Dude.

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da razgovara sa svetskim liderima o smrtima u istočnoj Poljskoj i umešanosti Sjedinjenih Država u podršku poljskoj istrazi.

Video: Snimak policijskog punkta u blizini mesta eksplozije u Poljskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIXY

    16. novembar 2022 | 09:22

    Kroz istoriju se pokazalo da je Poljska najsuicidnija drzava na svetu,tri puta je nestajala ,ali i dalje je uporna u tom nestajanju,inace gotivim poljake jer kao narod oni gotive nas,mogu da razumem sto ne vole ruse,ali nikako ne razumem sta ih veze za ukrajince koji su ih istrebljivali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA