≫ 

Srušila se zgrada u prestonici Kenije: Poginule tri osobe

Stambena zgrada je bila u izgradnji i pokazivala je znake slabosti uključujući vidljive pukotine pre nego što se srušila, rekli su svedoci lokalnim medijima.

  • 0
Kenija Nairobi srušena zgrada Foto: Tanjug/AP

Najmanje tri osobe su poginule kada se srušila zgrada u Najrobiju, glavnom gradu Kenije, saopštile su vlasti u sredu.

Još šest osoba je spaseno iz ruševina i nalaze se na lečenju u bolnici u predgrađu Kasarani, gde se nalazi višespratnica.

Stambena zgrada je bila u izgradnji i pokazivala je znake slabosti uključujući vidljive pukotine pre nego što se srušila, rekli su svedoci lokalnim medijima, prensi ABC News.

Guverner Najrobija Džonson Sakaja rekao je u sredu da bi vlasnik zgrade trebalo da bude uhapšen i optužen za ubistvo jer nisu izdate potrebne građevinske dozvole.

Lokalni mediji javili su da je vlasnik u bekstvu.

Vladini zvaničnici su pregledali gradilište i zatražili od radnika da odu ranije u utorak, rekao je građevinski radnik za lokalni list Daily Nation. Ali nadzornik gradilišta rekao je radnicima da nastave, piše list.

Rušenja zgrada su uobičajena u Najrobiju, gde su stambeni objekti veoma traženi, a beskrupulozni investitori često zaobilaze propise.

Nakon što se osam zgrada srušilo i ubilo 15 ljudi u Keniji 2015. godine, predsedništvo je naredilo reviziju svih zgrada u zemlji kako bi se videlo da li su u skladu sa pravilima. Nacionalna građevinska uprava utvrdila je da je 58 odsto zgrada u Najrobiju neprikladno za stanovanje.

Video: Ovo je realnost a ne crtać: Posle zemljotresa zgrada se sama od sebe srušila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA