≫ 

Zemljotres jačine 6,8 stepeni po Rihteru pogodio Sumatru

Epicentar je bio u blizini malog ostrva Engano. Stanovnici Bengkulua, koje je kontaktirao AFP, rekli su da nisu osetili gotovo ništa

  • 0
Zemljotres, seizmograf Zemljotres / Foto-ilustracija: Shutterstock

Zemljotres magnitude 6,8 stepeni po Rihteru zabeležen je u petak jugozapadno od indonezijskog ostrva Sumatre, objavio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Epicentar potresa je na dubini od 10 kilometara, navodi EMSC. Još nema izveštaja o eventualnim štetama i žrtvama. Potres se dogodio 212 kilometara jugozapadno od grada Bengkulua, saopštio je američki seizmološki centar USGS.

Epicentar je bio u blizini malog ostrva Engano. Stanovnici Bengkulua, koje je kontaktirao AFP, rekli su da nisu osetili gotovo ništa.

"Čudno, nisam osetio baš ništa. Bio sam napolju, razgovarao sa svojim susedom, uopšte nismo shvatili da je bio zemljotres", rekao je za AFP Hendri Taspariljo (34). Nasuprot tome, jedan korisnik Tvitera tvrdi da je potres osetio u 776 kilometara udaljenom Singapuru.

Indonezija se nalazi na pacifičkom "vatrenom prstenu" na kojem su česti potresi. U januaru 2021. potres magnitude 6,2 pogodio je ostrvo Sulavesi, usmrtivši više od 100 ljudi i ostavivši hiljade bez kuća u obalnom gradu Mamuju.

Video: Italiju pogodio jak zemljotres, treslo se i u Hrvatskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA