Kim Džong Un nadgledao testiranje najnovije rakete

Kim je izjavio da najnovija proba potvrđuje da su nuklearne snage Severne Koreje sposobne da odvrate bilo kakvu nuklearnu pretnju

  • 6
Kim Džong Un, raketa, Severna Koreja Foto: Tanjug/AP

Severnokorejski lider Kim Džong Un nadgledao je danas testiranje nove interkontinentalne balističke rakete tokom kojeg je pozvao na intenzivniji razvoj strateškog naoružanja i obuku taktičkih nuklearnih jedinica, javila je državna agencija KCNA.

Kim je izjavio da najnovija proba potvrđuje da su nuklearne snage Severne Koreje sposobne da odvrate bilo kakvu nuklearnu pretnju, preneo je Rojters.

Dodao je da američke neprijateljske snage podstiču Pjongjang da ubrza poboljšanje nuklearnog arsenala radi odvraćanja pretnje.

Japanski ministar odbrane Jasukazu Hamada izjavio je ranije danas da je raketa koju je ispalila Severna Koreja imala sposobnost da leti 15.000 kilometara.

Projektil u klasi interkontinentalnih balističkih raketa (ICBM), dostigao je visinu od 6.000 kilometara pokrivajući domet od 1.000 kilometara na uzlaznoj putanji, a sleteo je oko 200 km zapadno od ostrva Ošima u severnoj prefekturi Hokaido, saopštile su japanske vlasti.

Video: Ličnosti sveta: Kim Džong Un

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    19. novembar 2022 | 08:24

    Koje oruzije to sve plastične makete...Kad Ameri reše ocistice ga za 24 sata uz više pauza za kafu

  • Laki

    19. novembar 2022 | 07:37

    Same napred I tebi su nato fasisti na granici.

  • Boža zemunac

    19. novembar 2022 | 07:22

    Ameri, samo vi čačkajte mečku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA