≫ 

Mask traži od tviteraša da glasaju o vraćanju naloga Donaldu Trampu

Ranije juče Mask je objavio da nikakva odluka da se obnovi korisnički nalog bivšeg američkog predsednika na Tviteru nije još doneta.

  • 3
Donald Tramp tviter

Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Twitter/@realDonaldTrump

Novi vlasnik Tvitera Ilon Mask je pokrenuo anketu u kojoj traži od korisnika Tvitera da glasaju o tome da li bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu treba vratiti nalog na toj društvenoj mreži koji su mu ugasili prethodni vlasnici kompanije.

Prvi rezultati ankete koja je započela sinoć pokazuje da je otprilike 60 odsto onih koji su se izjasnili glasalo za, prenosi Rojters.

"Vox populi vox dei", naveo je Mask u objavi na Tviteru latinsku izreku koja znači "glas naroda je glas Boga“.

Glasanje je otvoreno 24 sata, a novi vlasnik Tvitera, rekao je u maju da će poništiti "zabranu pristupa Trampu na ovoj društvenoj mreži čiji je nalog suspendovan nakon nereda na Kapitolu 6. januara 2021.

Ranije juče Mask je objavio da nikakva odluka da se obnovi korisnički nalog bivšeg američkog predsednika na Tviteru nije još doneta.

On je najavio da će biti obnovljeni korisnički nalozi drugih kontroverznih ličnosti poput Kejti Grifin, DŽordana Pitersona i konzervativnog satiričnog portala Babilon Bi.

Napomenuo je da je “nova politika Tvitera sloboda govora" dodajući da će negativnim objavama koje sadrže govor mržnje biti smanjena vidljivost, kao i da na njima kompanija neće zarađivati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    19. novembar 2022 | 09:25

    evo moj glas za Trampa!! u njegovo vreme kad je bio predsednik SAD-a ja sam dobio vizu ña 10 godina za SAD bez obzira što je bilo pravilo u to vreme da muslimani ne mogu dobijati vize ili sa vizom i ući u SAD.

  • zlatko

    19. novembar 2022 | 09:20

    Trump je problematican tip ali nije ni do koljena Masku>

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA