Apokaliptični prizori iz SAD: Napadalo skoro dva metra snega, otkazani letovi, putevi zatvoreni. Ima i žrtava

Istorijska snežna mećava zatvorila je puteve, uvela zabrane vožnje i otkazala letove nedelju dana pre Dana zahvalnosti

  • 1
Sneg snežna mećava Njujork SAD Foto: Tanjug/AP

Stanovnici američke savezne države Njujork, na severu SAD, našli su se jutros na udaru opasne snežne mećave koja je odnela nekoliko ljudskih života, a u nekim oblastima stvorila snežni pokrivač od skoro dva metra.

Istorijska snežna mećava zatvorila je puteve, uvela zabrane vožnje i otkazala letove nedelju dana pre Dana zahvalnosti.

Ekstremne snežne padavine "dovešće do nulte vidljivosti, veoma teškog do nemogućeg putovanja, oštetiće infrastrukturu i mogu da paralizuju najteže pogođene zajednice", saopštio je Centar za vremenske prognoze u subotu ujutro.

Kako su se snežne padavine intenzivirale, dva stanovnika okruga umrla su od srčanih komplikacija povezanih sa lopatanjem i pokušajem raščišćavanja terena.

Gradska zona Bafala je posebno pogođena, a neke oblasti južno od gradskog područja su pod snežnim pokrivačem debiljine od oko 1,5 metar, prenosi Rojters.

Prema podacima američke nacionalne meteorološke službe, predgrađe Orčard Park, gde svoje utakmice igra NFL klub Bafalo Bilsi, prekriveno je od jutros sa 196 centimetara snega.

Zimska vremenska upozorenja i dalje su na snazi za preko šest miliona ljudi u šest država u subotu ujutro - Viskonsin, Mičigen, Indijana, Ohajo, Pensilvanija i Njujork, prenosi CNN.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdan Ciganovic

    19. novembar 2022 | 20:06

    Sve što mogu da kažem je blago njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA