Uhapšen osumnjičeni za ubistvo 3 prostitutke u Rimu: Na sebi imao krvavu odeću, radio za mafiju

Uhapšeni se dovodi u vezu sa klanom Mikela Senesea, italijanskim mafijašem, za kojeg se veruje da je jedan od najmoćnijih bosova u Rimu

  • 1
Karabinjeri, mrtvo telo Foto-ilustracija: Tanjug/AP, Shutterstock

Italijanska policija uhapsila je danas muškarca osumnjičenog za ubistvo tri prostitutke u Rimu.

U pitanju je Đandavide de Po (51), koji se dovodi u vezu sa klanom Mikela Senesea, italijanskim mafijašem, za kojeg se veruje da je jedan od najmoćnijih bosova u Rimu.

Prema pisanju italijanskih medija, De Po je bio njegov telohranitelj, a uhapšeni ima pozamašnu kriminalnu prošlost: zbog droge, oružja, seksualnih napada, povreda, primanjaukradene robe, neovlašćene posete i dve psihijatrijske hospitalizacije.

On je uhapšen u subotu ujutru i navodno je na sebi u trenutku hapšenja imao krvavu odeću. Prekretnica u istrazi o trostrukom ubistvu u Rimu povezana je sa nekim svedočenjima koja je prikupila policija, a osumnjičenog je navodno izdala sestra.

De Po, nakon ispitivanja koje je trajala sedam sati, prebačen je u zatvor. Istražitelji su ga uhapsili u kući njegove majke i sestre gde je pobegao nakon zločina.

Mediji prenose da ga je policiji prijavila sestra, ali ona to nije htela da komentariše. Tokom ispitivanja, osumnjičeni je rekao da se seća da je bio u kući sa nekim Kineskinjama i da je jednu od njih ubo u grlo, ali da se onda onesvestio.

"Ne sećam se više ničeg, lutao sam dva dana, nisam jeo niti spavao. Otišao sam u kuću majke i sestre sa krvavom odećom na sebi", rekao je on, prenosi Corriere della Sera.

Dodao je da je bio uznemiren i da je otišao da spava, a onda ga je u 6 ujutru probudila policija. De Po je rekao da je kolima stigao i ušao u stan u kojem su bile dve Kineskinje.

"To je bilo prvi put da sam bio tamo, nakon što sam telefonom zakazao susret", rekao je on.

Istražitelji su rekli da ga je kamera snimila na drugom mestu, gde je ubijena treća žrtva, Kolumbijka.

"Ne sećam se da sam bio u toj kući", rekao je on.

Tri žene ubijene u četvrtak ujutru u Pratiju

Tela dve Kineskinje pronađena su prva u 11 sati. Dok je telo jedne (45) pronađeno u stanu, telo druge mlađe žrtve, verovatno oko 25 godina, pronađeno je na stepeništu u lokvi krvi.

Sumnja se da je ona verovatno pokušala da pobegne iz stana od ubice.

Ubrzo nakon toga pronađeno je telo treće žene. Mediji pišu da se radi o Marti Kastano Tores, državljanki Kolumbije.

Mediji pišu da je ona ubijena prva.

Istraga se nastavlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hurem 🐠

    20. novembar 2022 | 12:24

    Ma nemoj nesjeca se 😠nadam se da ce se brzo sjetiti u policiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA