Tročlana banda upala u kuću, otela štene i božićne poklone: Majku vezali, i deca bila prisutna

Muškarci su pobegli sa novcem, božićnim poklonima i štenetom starim dva meseca nakon što su opljačkali kuću 21. novembra prošle godine

  • 0
Provalnici Simon Ludlow, Michael Cook and Michael Cloherty uhapšeni Foto: MET Police

Tročlana banda, koja se predstavljala kao policija, udarila je majku i vezala je tokom nasilne pljačke kuće u Velikoj Britaniji, osuđena je na 35 godina zatvora.

Majkl Kloerti (58), Sajmon Ladlou (50) i Majll Kuk (54) nosili su kape na kojima je pisalo policija i palice kada su stigli u kuću na jugozapadu Londona, tvrdeći da treba da izvrše pretragu zbog droge. Jedan od njih je pokazao lažnu značku, prenosi Sky News.

Kada im se vlasnica suprotstavila, uhvatili su je za grlo i naterali da uđe u kuću. Udarili su je i vezali joj ruke, dok su njena deca bila u kući.

Muškarci su pobegli sa novcem, božićnim poklonima i štenetom starim dva meseca nakon što su opljačkali kuću 21. novembra prošle godine.

Štene još uvek nije pronađeno.

Policija je otkrila da je banda otputovala u London nekoliko dana ranije radi očiglednog izviđanja kako bi identifikovala ulazne tačke i kamere na adresi.

Policajci su iskopali "kritične dokaze" nakon upada na kućne adrese bande, što je dovelo do njihovog hapšenja.

Kloerti je osuđena na 13 godina, Ladlou na 12, a Kuk na 10.

Govoreći nakon izricanja presude, detektiv inspektor Andi Durham, iz specijalističke jedinice za kriminal Metropoliten policije, rekao je da su muškarci upotrebili "ekstremno nasilje da opljačkaju majku u njenoj porodičnoj kući. Naneli su joj povrede pre nego što su ukrali poklone njene dece i njihove voljeno štene".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA