≫ 

Osumnjičeni za napad na gej bar prošle godine pretio bombom? Policija ispituje da li se radi o istoj osobi

Na pitanje na konferenciji za medije u nedelju da li je u pitanju ista osoba, nadležni su rekli da moraju da prate određena pravila pre nego što objave bilo kakve informacije o prethodnom slučaju

  • 0
Gej klub pucnjava Kolorado Springs Foto: Tanjug/AP

Policija Kolorado Springsa rekla je u nedelju da pokušava da utvrdi istoriju napadača, osumnjičenog za smrtonosni napad na gej noćni klub.

Napadač koji je danas pucao u gej klubu i ubio pet, a ranio najmanje 25 ljudi, identifikovan je kao 22-godišnji Anderson Li Oldrič, navodi se u zajedničkom saopštenju kancelarije okružnog tužlaštva i policije.

Muškarac sa istim imenom i godinama kao osumnjičeni uhapšen je u junu prošle godine zbog pretnje bombom, prema saopštenju u to vreme.

Na pitanje na konferenciji za medije u nedelju da li je u pitanju ista osoba, nadležni su rekli da moraju da prate određena pravila pre nego što objave bilo kakve informacije o prethodnom slučaju.

Guverner Kolorada Džared Polis rekao je kasnije za CNN da veruje da je taj slučaj povezan sa osumnjičenim za pucnjavu u gej baru.

"Sve što sam čuo ukazuje da je u pitanju ista osoba", rekao je Polis.

Prema saopštenju kancelarije šerifa okruga El Paso u junu 2021. godine, Anderson Li Oldrič uhapšen je tog meseca pod optužbom za teško krivično delo i otmicu.

Šerifovi zamenici odgovorili su na izveštaj njegove majke da je "pretio da će je povrediti bombom domaće izrade, višestrukim oružjem i municijom", navodi se u saopštenju za štampu o hapšenju 2021.

Zamenici su pozvali osumnjičenog, a on je "odbio da se povinuje naređenjima o predaji", navodi se u saopštenju za javnost, što ih je navelo da evakuišu obližnje kuće.

Nekoliko sati nakon prvobitnog poziva policiji, šerifova jedinica za krizne pregovore uspela je da natera čoveka da napusti kuću u kojoj se nalazio, a on je uhapšen nakon što je izašao na ulazna vrata. Vlasti nisu pronašle nikakav eksploziv u kući.

Za sada nije poznato kako se ovaj slučaj završio, piše CNN.

Video: Devetoro ljudi ranjeno u masovnoj pucnjavi u SAD: Napadač istrčao iz crnog auta i ispalio 40 metaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA