Detetu zakazali lekarska ispitivanja tek za 2 godine: "Dete ima problem, a ja nemam para da ga vodim privatno"

Otac je za lokalne medije rekao da je porodica nema novca da dete vodi privatno na preglede i da su zaprepašćeni što njihov sin mora toliko da čeka iako ima problem koji mu izaziva priličnu nelagodu

  • 2
Bolnica, bolesno dete u bolnici, ranjeno, koma Foto-ilustracija: Shutterstock

Tinejdžer iz Velike Britanije moraće da čeka čak dve i po godine na važan lekarski pregled, pošto su mu lekari isti zakazali tek za jun 2025. godine.

Otac dečaka kaže za DailyMail da je prvo mislio da je u pitanju greška u kucanju, te da su lekari mislili na 2023. godinu.

Njegov 16-godišnji sin, koji treba da bude primljen u bolnicu kako bi mu vršili pretrage zbog urološkog problema koji ima, biće punoletan u vreme kada bude legao u bolnicu.

Iz bolnice su uputili izvinjenje i rekli da "sadašnja čekanja nisu prihvatljiva". Inače, u pitanju je bolnica u kojoj se dogodio najgori zdravstveni skandal u istoriji Britanije. Naime, tokom dve decenije u ovoj bolnici je umrlo devet majki i 201 beba.

Iz bolnice navode da se na preglede dugo čeka jer su "problemi sa zapošljavanjem i pritisak zbog stalnog uticaja kovida doveli do kašnjenja".

"Mislio sam da je greška u kucanju i hteo sam da pitam: 'Da li mislite na 2023?'", rekao je otac.

On kaže da su mislili da će čekati na pregled oko devet meseci, ne više. Ističe da su mu u kancelariji gde se vrše zakazivanja rekli da su uputili mnogo poziva za preglede, pogotovo za urologiju, te da se zato toliko čeka.

Otac je za lokalne medije rekao da je porodica nema novca da dete vodi privatno na preglede i da su zaprepašćeni što njihov sin mora toliko da čeka iako ima problem koji mu izaziva priličnu nelagodu.

"Nije mu život ugrožen, ali je osetljiv problem, a on ima 16 godina... Očekivali smo, skoro prihvatali da će to biti nekoliko meseci. Ali da mi kažu da je to 951 dan, više od dve i po godine, bio sam prosto šokiran", ističe otac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xy

    21. novembar 2022 | 08:34

    Prosto ne mogu da verujem. U Velikoj Britaniji? Gde ste evrofanatici? Gde su kritike na račun velike imperije? Miševi. Ne smete ni da provirite iz vaši mišijih rupa.

  • Oki

    21. novembar 2022 | 23:36

    Bila sam uz drugaricu u Engleskoj. Zbog upale pluca zavrsila je u bolnici na dan kada je Badnje veće. Sledeći dan je bio Bozic, pa subota i nedelja. Borila se za zivot. Cetiri dana u bolnici nije bilo doktora. U ponedeljak se pojavio doktor Indijac. Nije mi odgovorio na pitanje da li je usred Engleske tako nesto moguće , ali je ćuteći krenuo da spasava sta se spasiti može .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA