Američki predsednik tradicionalno pomilovao dve krupne ćurke uoči Dana zahvalnosti

Čurke Čokolada i Čip neće završiti u rerni

  • 0
Bajden pomilovao ćurke za Dan zahvalnosti Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden pomilovao je danas dve ćurke poreklom iz Severne Karoline u ružičnjaku Bele kuće, nastavljajući tradiciju Dana zahvalnosti koja datira decenijama unazad.

Tradicionalno, milioni ćuraka završiće na stolu za Dan zahvalnosti u četvrtak širom zemlje, a Bajden je ovim činom poštedeo život ćurkama po imenu Čokolada i Čip.

Obe ćurke imaju oko 21 kilogram, a život će nastaviti na Državnom univerzitetu Severne Karoline.

Bajden se u govoru osvrnuo i na nedavno održane međuizbore na kojima su demokrate zadržale kontrolu nad Senatom, a izgubile Predstavnički dom, negirajući da su republikanci na "crvenom talasu".

"Glasovi su dati. Prebrojani i verifikovani. Nema punjenja glasačkih listića. Jedini crveni talas biće ako Komandant prevrne sos od brusnice", rekao je Bajden misleći na svog psa, nemačkog ovčara koji je glasno lajao sa balkona Bele kuće.

Milioni ćurki će se u četvrtak širom SAD naći u rernama na Dan zahvalnosti, zalivene sosom, uz prilog od krompira ili graška.

Video: Ličnosti sveta: Džozef Bajden

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA