Bajden provodi Dan zahvalnosti sa porodicom: Praznik bi ove godine mogao da ima ozbiljniji ton

Do praznika dolazi nakon nekoliko napornih nedelja za Bajdena i njegovu porodicu, uključujući međuizbore na kojima je Demokratska stranka prošla bolje nego što se očekivalo, i putovanjima oko sveta u Egipat, Kambodžu i Indoneziju na međunarodnim forumima

  • 0
Džo Bajden Dan zahvalnosti porodica Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden napustio je Vašington i Dan zahvalnosti provešće sa svojom porodicom u Nantaketu, bogatom ostrvu u Masačusetsu, nastavljajući porodičnu tradiciju. Međutim, ove godine praznik bi mogao da ima puno ozbiljniji ton.

Bajden i njegova porodica zajedno su odlučili da bi trebalo da se kandiduje za predsednika na izborima 2020. godine, a očekuje se da će novu rundu ovih pregovora započeti na ostrvu ove godine, dok predsednik razmišlja o reizboru na izborima 2024.

"Moja namera je da se ponovo kandidujem", rekao je Bajden nakon međuizbora početkom novembra.

Bajden i prva dama Džil Bajden napustili su Vašington u utorak uveče i planiraju da se u Belu kuću vrate u nedelju. To će biti drugi Dan zahvalnosti zaredom koji porodica provodi na ostrvu, a njegova porodica ima dugu tradiciju proslave praznika upravo tamo, koji datira još od 1975. godine, prenose američki mediji.

Deo praznika provešće tako što će zvati članove vojske i zahvaliti im na službi, prenosi AP.

Do praznika dolazi nakon nekoliko napornih nedelja za Bajdena i njegovu porodicu, uključujući međuizbore na kojima je Demokratska stranka prošla bolje nego što se očekivalo, i putovanjima oko sveta u Egipat, Kambodžu i Indoneziju na međunarodnim forumima.

Prošlog vikenda predsednik i prva dama u Beloj kući održali su venčanje svoje unuke Naomi Bajden, a porodica je dan kasnije proslavila Bajdenov 80. rođendan na ručku. On je najstariji predsednik u američkoj istoriji.

Na pitanje kada će Bajden i njegova porodica razgovarati o tome da li će opet ući u trku, portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer odbila je da komentariše suštinu tih razgovora.

"Imaće privatni razgovor sa svojom porodicom", rekla je ona na birifingu za medije.

Bajden i njegova supruga Džil započeli su tradiciju proslave Dana zahvalnosti u Nantaketu pre nego što su se venčali 1977. godine.

Prošle godine porodica je odsela na prostranom imanju u vlasništvu Dejvida Rubenštajna, milijardera filantropa i suosnivača kompanije Carlyle Group.

Video: Ličnosti sveta: Džozef Bajden

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA