Mask najavio podršku DeSantisu ako se kandiduje na izborima 2024. godine

"Moja želja za predsedničke izbore 2024. godine je da kandidat bude neko ko je razuman i centrista istovremeno. Nadao sam se da bi to mogao da bude neko iz Bajdenove administracije, ali sam se dosad razočarao", naveo je Mask na Tviteru

  • 0
Elon Musk, Ilon Mask

Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Američki milijarder Ilon Mask izjavio je danas da bi podržao guvernera Floride, republikanca Rona DeSantisa na predsedničkim izborima 2024. godine, ukoliko se bude kandidovao.

DeSantis je ranije ovog meseca pobedio demokratu Čarlija Krista za više od 20 odsto u trci za guvernera Floride, pa je ostao na funkciji prvog čoveka ove američke države, dok Rojters ocenjuje da je postao zvezda u usponu kod republikanaca.

Politički eksperti su visoko ocenili DeSantisa, koji je viđen kao potencijalni izazivač Donaldu Trampu u okviru stranke, kada je reč o kandidaturi Republikanske stranke za predsedničke izbore 2024. godine.

Tramp je pre 10 dana objavio da će se ponovo kandidovati na izborima 2024. godine.

"Moja želja za predsedničke izbore 2024. godine je da kandidat bude neko ko je razuman i centrista istovremeno. Nadao sam se da bi to mogao da bude neko iz Bajdenove administracije, ali sam se dosad razočarao", naveo je Mask na Tviteru.

Na pitanje da li bi podržao DeSantisa 2024, Mask je odgovorio potvrdno.

"Kao podsetnik, bio sam velika pristalica predsedništva Obama-Bajden i (nevoljno) sam glasao za Bajdena ispred Trampa", dodao je novi vlasnik Tvitera.

Upitan da prokomentariše Maskovu podršku, DeSantis se nasalio.

"Pozdravljam podršku Afroamerikanaca, šta drugo da kažem", rekao je DeSantis, aludirajući da je Mask, koji je belac, odrastao u Južnoj Africi.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA