≫ 

Avion pao na dalekovode i upleo se u kablove: Neobična nesreća ostavila 120.000 potrošača bez struje

Dve teško povređene osobe koje su bile u avionu su spasene, saopštile su jutros lokalne vlasti

  • 0
Avion dalekovod nesreća Vašington Merilend Foto: Tanjug/AP

Mali privatni avion srušio se u nedelju na visokonaponske dalekovode 50-ak kilometara severno od Vašingtona, što je dovelo do masovnog nestanka električne energije u toj oblasti.

Dve teško povređene osobe koje su bile u avionu su spasene, saopštile su jutros lokalne vlasti.

"Dva pacijenta su prevezena u lokalne traumatske centre sa ozbiljnim povredama", potvrdio je šef vatrogasne službe okruga Montgomeri Skot Goldštajn na brifingu za štampu i dodao da su dve osobe pretrpele hipotermiju i traumatske ortopedske povrede, prenosi Rojters.

Spasilacke službe radile su tokom noći nastojeći da spasu dvoje ljudi zarobljenih u letelici koja je još uvek upletena u kablove, preneo je Rojters.

Pad letelice na dalekovode visokog napona je izazvao nestanak struje za preko 120.000 potrošača, navodi se u saopštenju Pepkoa, komunalne kompanije iz Vašingtona.

Prema saopštenju federalne sluzbe za avijaciju (FAA), avion marke Muni M20J leteo je iz Vestčestera u državi Njujork i trebalo je da sleti u Montgomeri Erpark, aerodrom koji se nalazi nedaleko od mesta nesreće.

Avion se srušio oko 17.30 časova po lokalnom vremenu u Montgomeri Vilidžu, u državi Merilend, u uslovima magle i povećane vlažnosti vazduha, saopštila je Spasilacka služba Merilenda, prenosi Tanjug.

Lokalne saobraćajnice su zatvorene, a mnogi semafori u toj oblasti su ugašeni.

Video: Strašna nesreća na nebu iznad Denvera: Sudarila se dva mala aviona, tri osobe poginule

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA