≫ 

Medvedev: Ukoliko NATO isporuči Ukrajini "patriot", postaje legitimna meta

Pentagon je poručio da SAD ne planiraju da pošalju svoje PVO sisteme Kijevu

  • 2
Dmitrij Medvedev, nafra gas Foto-kolaž: Tanjug/AP

Zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev rekao je danas da će ukoliko NATO počne da snabdeva Ukrajinu protivvazdušnim sistemima Patriot, oni odmah zajedno sa osobljem NATO postati legitimna meta ruske vojske, prenosi Tanjug.

- Ako, kao što je (generalni sekretar NATO Jens) Stoltenberg nagovestio, NATO počne da snabdeva kijevske fanatike PVO sistemima Patriot, oni će odmah zajedno sa osobljem NATO postati legitimna meta naših oružanih snaga. Nadam se da atlantski impotenti to razumeju -  napisao je Medvedev na društvenoj mreži Telegram, prenose RIA Novosti.

Stoltenberg je, nakon prvog dana sastanaka ministara spoljnih poslova zemalja alijanse u Bukureštu, rekao da ta organizacija razgovara o mogućnosti snabdevanja oružanih snaga Ukrajine PVO sistemima Patriot.

Pentagon je istovremeno poručio da SAD ne planiraju da pošalju svoje PVO sisteme Kijevu, navode RIA Novosti.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da zapadne zemlje koje podržavaju kijevski režim ''postaju strane u sukobu''.

Video: Vučić povodom glasina o poskupljenju gasa: Srbija je u problemu, to je neizdrživo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    29. novembar 2022 | 23:55

    NATO AGRESORI ZELE POBEDU U RATU PROTIV RUSIJE U UKRAJINI A NISMO NI DALEKO OD RATA NA TAJVANU PROTIV KINE !!! MIRA VISE NEMA U SVETU!!!! RADI SE O PROGRAMU F.E.M.A GDE CE DA SMANJE POPULACIJU NA MILIJARDU ELITE !!! RAT JE !!!!

  • Zale se nemci

    30. novembar 2022 | 09:26

    Kako je nocas ukrajina bombardovana na vise mesta, a sta su ocekivali nato fasisti se terarju sto dalje od Ruske granice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA