Koga bi Donald Tramp mogao da izabere za potpredsednika 2024? 3 žene među potencijalnim kandidatima

Od Mardžori Tejlor Grin do Sare Hakabi Sanders, ovo su neki od kandidata republikanaca sa kojima bi Tramp mogao da uđe u trku 2024. godine

  • 3
Donald Tramp Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Sada kada je Donald Tramp krenuo u treću kampanju za predsednika SAD, jedna od nekoliko sigurnih stvari koje će uraditi ako osvoji nominaciju za 2024. godinu jeste da se neće takmičiti sa svojim bivšim potpredsednikom, Majkom Pensom.

Odnosi između Trampa i Pensa nije snažni otkako je bivši potredsednik odbio da otme overu elektorskih glasova, što je dovelo do napada na Kapitol 6. januara.

Prema pisanju Politico i drugih medija, bivši predsednik koji je dva puta bio opozvan sada traga za daleko potčinjenijim partnerom nego što je bio bivši guverner Indijane, prenosi Independent.

Ovo su kandidati koji bi mogli da odgovaraju Tramp na mestu potpredsednika:

Mardžori Tejlor Grin

Grin, kongresmenka Džordžije koja je nedavno osvojila drugi mandat u Predstavničkom domu uprkos tome što je lišena komitetskih zadataka zbog niza bizarnih i kontroverznih izjava koje je dala pre i nakon što je ušla u Kongres, rekla je da bi bila "počastvovana" da se takmiči zajedno sa Trampom.

Ona je rekla da će "definitivno dobro razmisliti" o toj mogućnosti ako je bude dobila.

Mardžori Tejlor Grin Marjorie Taylor Greene Foto: Tanjug/AP

"Branim ga sve vreme. Obećavam da ću se boriti za tog čoveka jer se on bori za nas, i to je vrsta predsednika koja nam je potrebna, i ako me pita da budem potpredsednik, bila bih počastvivana", rekla je on.

Elila Stefanik

Još jedna članica Predstavničkog doma, Stefanik je izabrana nakon što je Tramp tražio da zbace njenu prethodnicu, Liz Čejni, jer ga je često kritikovala.

Predstavnica Njujorka jedna je od malog broja poslanika koja je podržala Trampa otkako je objavio kandidaturu ranije u novembru.

"Jasno je da je predsednik Tramp lider Republikanske stranke", rekla je ona u saopštenju.

Ona je dodala da je vreme da se republikanci ujedine oko najpopularnijeg republikanca u Americi, koji ima dokazano iskustvo konzervativnog upravljanja.

Majkl Flin

Flin, penzionisani američki general, stekao je slavu nakon što je podržao Trampa na konvenciji 2016. godine i nagrađen je pozicijom njegovog savetnika za bezbednost.

Međutim, to nije potrajalo i Tramp ga je otpustio nakon što je otkriveno da je slagao Pensa u vezi sa razgovorom koji je imao sa ruskom ambasadorom u SAD.

Michael Flynn, Majkl Flin Foto: Tanjug/AP

Flin je kasnije priznao krivicu za optužbu da je lagao FB u vezi sa istim razgovorom, ali ga je Tramp pomilovao pre nego što je morao da odleži i dan u zatvoru.

U poslednjim danima Trampove administracije, viđen je na desničarskim televizijama i oko Bele kuće kako tera Trampa da proglasi vanredno stanje i zapleni glasačke mašine kako bi se održao na vlasti.

Sara Hakabi Sanders

Sanders je postala izabrani guverner Arkanzasa, svoje matične države, gde je njen otac Majk Hakabi nekada radio isti posao.

Ali pre nego što je krenula u izbornu politiku (uz blagoslov i podršku Trampa), ona je nekada bila njegov najžešći branilac, išla je u sobu za brifing u Beloj kući da izgovori bilo koju laž koju je trebalo reći da bi Trampova Bela kuća prošla kroz ciklus vesti (sve dok nije potpuno prestala da održava brifinge).

Sarah Huckabee Sanders Foto: Tanjug/AP

Iako će služiti samo dve godine u guvernerovoj vili kada dođe 2024, ako Tramp želi lojalnog kandidata koji se ne plaši štete po reputaciju, Sanders bi mogla da odgovara.

Video: Ličnosti sveta: Donald Tramp

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    5. decembar 2022 | 06:26

    Teško da će pobediti, previše ima toga šta će protivnici koristiti protiv njega. Demokrate će verovatno imati nekog mlađeg i bez nekih prljavština i afera i tako odneti pobedu...

  • struchnyakowsky

    5. decembar 2022 | 06:08

    kakve ovo veze ima sa piksejivim kiksevima na mu ndijalu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA