Trudna Dijana se bori za život: Maloletnik je gađao kamenicom kroz prozor vozila, odmah ostala bez svesti

"Sumnja se da je tokom svađe 17-godišnjak bacio kamen na vozilo, koje je proletelo kroz otvoreni prozor na strani suvozača, udarivši 30-godišnju trudnicu u glavu i nanevši joj ozbiljne povrede koje su dovele do srčanog zastoja“, navodi se u saopštenju australijske policije

  • 0
pobačaj, gubitak bebe, porođaj, bolnica, porodilište Foto: Shutterstock

Trudnica Dijana Miler (30), bori se za život nakon što ju je, kako se sumnja, maloletnik kamenicom pogodio u glavu kroz prozor automobila ispred jednog tržnog centra u Australiji.

Porodica kaže da su šanse male da Dijana i njena nerođena beba prežive, s obzirom na to da je Dijana nakon udarca ostala bez svesti i došlo je do prestanka rada srca.

Rođaka Milerove tvrdi da je grupa tinejdžera blokirala Dijanino vozilo na parkingu, i da je potom došlo do napada. Australijski mediji prenose da je uhapšen mladić (17).

Dijanin brat je rekao da je teško da će doći do poboljšanja opšteg stanja njegove sestre, jer mozak i dalje otiče.

"I dalje prate njen mozak, ako nastavi da otiče biće moždano mrtva, a ako se to dogodi i nerođena beba će umreti", rekao je neutešni brat novinarima ispred bolnice u Pertu.

On je rekao da je beba previše mala da bi preživela prevremeni porođaj. Kako je naveo, Dijana je trudna svega pet meseci i tek iduće nedelje je trebalo da sazna pol deteta.

"Dijana već ima osmomesečnog dečaka, koji će vrlo verovatno ostati bez majke. Nikom ovo ne bih poželeo. Uništeni smo i tražimo pravdu. Hoću da ovi ljudi, koji god da su, odgovaraju za ovo što su učinili", rekao je brat.

Iz policije su saopštili da je do napada na mladu sugrađanku došlo na parkingu centra "Waterford Plaza" između 19 i 19.30 časova.

"Sumnja se da je tokom svađe 17-godišnjak bacio kamen na vozilo, koje je proletelo kroz otvoreni prozor na strani suvozača, udarivši 30-godišnju trudnicu u glavu i nanevši joj ozbiljne povrede koje su dovele do srčanog zastoja“, navodi se u saopštenju policije.

Posetioci centra su Dijani pružali prvu pomoć do dolaska hitne pomoći. Nakon toga je prebačena na odeljenje intenzivne nege u bolnici u Pertu.

Protiv dečaka iz Kensingtona, koji se sumnjiči za napad, podignuta je optužnica za nanošenje teških telesnih povreda. Navodno je od ranije poznat policiji i prekršio je uslovnu kaznu.

Inspektor koji vodi slučaj rekao je da se žrtva i napadač nisu poznavali od ranije.

Video: Novi snimak privođenja Srbina osumnjičenog za ubistvo na Pagu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA