Tri bombe u pošiljkama u Španiji, treća poslata u vazduhoplovnu bazu: Ukrajina pojačava bezbednost

Nakon eksplozije prvog pisma bombe u ukrajinskoj ambasadi u Madridu, ista pošiljka stigla je i proizvođaču oružja, a zatim i vazduhoplovnoj bazi

  • 0
Španija španska policija pretnje bomba ukrajinska ambasada Madrid Foto: Tanjug/AP

Španske bezbednosne snage pronašle su treću eksplozivnu napravu i to u pošiljci za vazduhoplovnu bazu u Torehon de Ardosu, kod Madrida, piše danas El Mundo.

Španski list je ovo objavio posle jučerašnje eksplozije pisma bombe upućenog ukrajinskoj ambasadi u Madridu, u kojoj je lakše povređen Ukrajinac zaposlen u ambasadi, prenosi Rojters.

U toku jučerašnjeg dana pismo bomba je stiglo i proizvođaču oružja u Saragosi, na severu Španije, saopštila je policija, prenosi Tanjug.

Podsetimo, kasno sinoć policija je potvrdila da ispituje moguću vezu između dva pisma-bombe poslate ukrajinskom ambasadoru u Madridu i španskoj firmi za proizvodnju oružja koja proizvodi raketne bacače i donira ih Kijevu.

Kako javlja Sky News, smatra se da su prva dva incidenta povezana jer je na oba omota u kojima su se nalazile bombe bila napisana ista e-mail adresa.

Nekoliko sati kasnije firma za proizvodnju oružja u Saragosi, u severoistočnoj Španiji, primila je sličan paket, potvrdila je policija.

Nakon prvog incidenta ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba naredio je svim ukrajinskim ambasadama u inostranstvu da "hitno" pojačaju sigurnost i pozvao je Španiju da pokrene istragu o napadu, rekao je portparol ministarstva.

Španski visoki sud otvorio je istragu o napadu kao mogućem slučaju terorizma, saznaje se iz pravosudnih izvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA