Muškarac više od 100 puta udario stariju Azijatkinju, napad uhvaćen na snimku: Osuđen na 17,5 godina zatvora

Tamel Esko (42) je u septembru priznao krivicu za napad prvog stepena kao zločin iz mržnje na osnovu sporazuma sa tužiocima

  • 0
Tammel Esco

Foto: Police Department

Muškarac koji se vidi na snimku nadzorne kamere kako je više od 100 puta udario stariju Azijatkinju i gazio je po telu u Njujorku, osuđen je na više od 17 godina državnog zatvora, saopštili su u utorak tužioci.

"Danas zatvaramo poglavlje o jednom od najnasilnijih i najšokantnijih zločina iz mržnje koje smo videli u okrugu Vestčester", rekla je okružni tužilac okruga Vestčester Mirijam Roka na konferenciji za novinare.

Tamel Esko (42) je u septembru priznao krivicu za napad prvog stepena kao zločin iz mržnje na osnovu sporazuma sa tužiocima, rekla je Roka. On je osuđen na 17,5 godina državnog zatvora i biće podvrgnut petogodišnjem nadzoru nakon puštanja na slobodu, rekla je ona, piše CNN.

Grafički snimak incidenta koji je objavila policija Jonkersa prikazuje brutalni napad 11. marta, koji se dogodio nakon što je 67-godišnja žena, koja je filipinskog porekla, prošla pored Eska. Tužioci su rekli da ju je nazvao "azijskom kučkom" neposredno pre napada.

Muškarac koji se navodno vidi na snimku nadzora kako više od 100 puta udara stariju Azijatku i gazi njeno telo u Jonkersu u Njujorku optužen je za više optužbi za zločine iz mržnje.

Video prikazuje ženu kako ulazi u predvorje svoje stambene zgrade i stavlja ključeve u vrata dok Esko ulazi u zgradu iza nje i udara je pesnicom u glavu, obarajući je na zemlju.

Nakon što je pala na zemlju, Esko ju je udario više od 100 puta, više puta gazio po telu i pljunuo po njoj, navodi se u prijavi za krivično delo.

Žena je, pored ostalih povreda, zadobila krvarenje u mozgu, višestruke prelome lica, rekli su tužioci.

"Zbog zlobe i mržnje Tamela Eska, izgubila sam mesto koje sam zvala domom više od 24 godine, mesto gde sam odgajala svoje ćerke i svoje dugogodišnje komšije… Kad se napad dogodio, sve što sam mogla da pomislim bilo je: Molim te, Gospode pusti me da živim, molim te, Gospode, potrebna sam mojim ćerkama", rekla je žena u svojoj izjavi.

"Potpuni stranac me je bezdušno pljunuo, pretukao i šutnuo više od 100 puta samo zbog mog nasleđa... Moja jedina nada je da će Bog i sistem krivičnog pravosuđa biti sigurni da se ovo više nikada ne dogodi nijednoj drugoj nevinoj porodici", zaključila je žena.

Video: Svirepo prebijena grupa devojaka: Seksualno ih uznemiravali, a potom ih pretukli na mrtvo ime

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA