≫ 

Vladimirovu ćerku ubio muž, pa se kao osuđenik borio za Rusiju u Ukrajini i poginuo: Lažirao je smrt?

Sergej je po profesiji policajac, ali je još pre ubistva supruge i ranjavanja njenog oca izbačen iz službe

  • 1

Sergej Kadatski, koji je pušten iz zatvora da bi borio na strani Rusije u Ukrajini navodno je lažirao svoju smrt nakon ubistva bivše žene, tvrdi njegov tast Vladimir Svicki.

On je u međuvremenu oslobođen 15-godišnje zatvorske kazne zbog ubistva supruge Julije Dončik.

Sergej je suprugu ubio iz automobila u pokretu, a pre toga joj je napravio i zasedu.

Prema poslednjim izveštajima on je navodno poginuo u ratu, a proruske snage u Lugansku su mu posthumno dodelile medalju za hrabrost.

Međutim, uskoro je usledio neočekivani obrt. Julijin otac, u koga je Sergej takođe pucao, tvrdi da je njegov bivši zet, koji mu je naneo teške povrede, lažirao smrt na frontu, piše Mirror.

"Razumem da domovina mora da se brani, ali ja sam jako besan što je Sergeju, nakon odsluženih pet godina zbog ubistva moje ćerke omogućeno da bude slobodan. Nije u redu da kriminalci koji su učinili tako užasne zločine dobiju šansu", kaže neutešni Vladimir Dončik.

On je zatim dodao da veruje da je Sergej zapravo živ.

"On je živ i dobro je. On je od maja do sada odslužio šest meseci i dobio je pravo da bude oslobođen krivice. Onda se odjednom pojavila vest da je on iznenada poginuo, a meni i mojoj porodici duguje 54.000 evra. Verujem da je promenio ime i da ima nova dokumenta", tvrdi on.

Još jedan od razloga zbog kog Vladimir veruje da je ubica njegove čerke još uvek živ, je što nigde nije pronašao dokaze da je obavljena njegova sahrana.

"Video sam samo da je dobio nagradu, ali više informacija o njegovoj smrti nema. Pitam se gde je sahranjeno njegovo telo? Bio sam i u selu odakle su njegovi roditelji. Očekivao sam da je telo njihovog heroja doneseno u selo i da je tu sahranjen. Međutim informacija nema, nije bilo ni sahrane. Zato i mislim da je živ", rekao je on.

On se plaši da je Sergej možda "podmitio službenike kako bi izbegao da plati odštetu". Veruje da će Sergej sada započeti novi život daleko od rodnog mesta.

Julijin otac se osvrnuo i na novo pravilo u Rusiji koje omogućava osuđenicima da dobiju slobodu nakon šestomesečnog učestvovanja na frontu u Ukrajini.

"Neki koji su počinili užasne zločine ne bi trebalo da budu pušteni na slobodu. Zamislite da jednog dana na ulici sretnem Sergeja i on mi isplazi jezik. Kako da se ponašam prema čoveku koji je uništio moju porodicu", pita se Vladimir.

Osim što je pre pet godina ostao bez ćerke, Vladimiru je prošle godine od tuge za ćerkom preminula i supruga Ljudmila.

"Voleo bih da se radujem njegovoj "smrti", ali ne mogu", kaže on.

Sergej je po profesiji policajac, ali je još pre ubistva supruge i ranjavanja njenog oca izbačen iz službe.

Pažljivo je planirao ubistvo, a sve se dogodilo na autoputu Rostov-Taganrog u južnom delu Rusije, koristeći lovačku pušku sa specijalnim optičkim nišanima. Nakon što se automobil zaustavio, on je pucao iz oružja na svoje žrtve.

Julija, koja je radila kao sekretarica u advokatskoj kancelariji, preminula je na licu mesta, dok je njen otac teško ranjen.

Sergej je na suđenju tvrdio da se radi o zločinu iz strasti, međutim sud je ocenio da se radi o planiranom hladnokrvnom ubistvu.

Video: Ukrajinski policajci puškama oborili dron kamikazu i sprečili da udari u zgradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taki

    2. decembar 2022 | 17:22

    Kako da se za planirano hladnokrvno ubistvo dobije samo 15 godina????Prestrašno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA