Muž osuđen zbog ubistva žene u jednoj od najvećih misterija Australije: Želeo da nastavi život sa ljubavnicom

Sudija je presudio da je Doson ubio svoju suprugu kako bi mogao da nastavi ljubavnu vezu sa ljubavnicom tinejdžerkom i dadiljom

  • 0
Chris Dawson Foto: Chris Dyson / BACKGRID / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Muškarac iz Australije, koji je postao predmet popularnog kriminalističkog podkasta, osuđen je na 24 godina zbog ubistva žene.

Kris Doson (74) osuđen je u avgustu nakon decenija spekulacija o nestanku Linet Doson 1982. godine.

Sudija je presudio da je Doson ubio svoju suprugu kako bi mogao da nastavi ljubavnu vezu sa ljubavnicom tinejdžerkom i dadiljom.

Linet Doson je imala 33 godine kada je nestala iz doma u Sidneju. Njeno telo još uvek nije pronađeno, a svi dokazi na suđenju su bili posredni.

Sudija je rekao da će Doson posle 18 godina moći da podnese zahtev za uslovnu slobodu, ali da će verovatno umreti u zatvoru, prenosi BBC.

Doson je optužen 2018. godine nakon što je podkast "The Teacher's Pet" privukao globalnu pažnju i doveo do ponovnog otvaranja istrage, pomogavši da se sakupi dovoljno dokaza za podizanje optužnice.

Tokom suđenja Doson je negirao da ima bilo kakve veze sa nestankom svoje žene, tvrdeći da je ona napustila njega i njihovo dvoje dece, verovatno kako bi se pridružila religioznoj grupi.

Sudija je u avgustu rekao da je Doson bio opsednut svojom tinejdžerkom ljubavnicom. Ona je takođe bila učenica u školi u kojoj je Doson predavao i želeo ju je kao "zamenu" svojoj supruzi, rekao je sudija.

Prema rečima sudije, Doson je postao očajan nakon što su mu propali raniji planovi da napusti brak, a njegova ljubavnica je želela da okončaju njihovu vezu.

Na jednom od saslušanja, njegova ćerka Šanel Doson molila je oca da otkrije lokaciju tela njene majke.

Ona je imala samo 4 godine kada joj je majka nestala.

"Noć kada si oteo našu majku iz naših života bila je noć kada si uništio moj osećaj sigurnosti i pripadnosti ovom svetu za mnoge decenije koje dolaze. Zašto se jednostavno nisi razveo od nje, i ostavio je onima koji je vole", upitala je ćerka.

Na pitanje novinara da li će Doson sada otkriti gde se nalazi telo, advokat osuđenog Greg Volš rekao je da njegov klijent ostaje pri tome da je nevin.

Video: Zbog nepažnje je mogla da pogine: Slušala muziku i prelazila šine, pa je umalo nije ubio tramvaj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA