Ukrajina tvrdi da je 17 njihovih ambasada dobilo sumnjive pakete: Među njima i one u Zagrebu i Beču

Portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko rekao je da su među onima koji su primili pakete ambasade u Mađarskoj, Holandiji, Poljskoj, Hrvatskoj, Italiji i Austriji

  • 2
Ukrajina Rat u Ukrajini Rusija, Dmytro Kuleba Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba rekao je da je 17 adresa ukrajinskih ambasada širom sveta poslednjih dana primilo pisma-bombe ili pakete koji sadrže delove životinja, uključujući kravlje oči.

"Počelo je eksplozijom u ambasadi Ukrajine u Španiji. Ali ono što je usledilo nakon ove eksplozije bilo je čudnije, da ne kažem - bolesno", rekao je Kuleba u intervjuu za CNN.

"Ko ima koristi od ovoga? Možda Rusija jer gubi diplomatsku bitku", zapitao je on i dodao da je najpre sklon da veruje da Rusija stoji iza ovoga.

Portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko rekao je da su među onima koji su primili pakete ambasade u Mađarskoj, Holandiji, Poljskoj, Hrvatskoj, Italiji i Austriji.

Video: Granatirano porodilište u Ukrajini: Spasilačke službe kopaju po ruševinama i traže preživele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • To su vam

    3. decembar 2022 | 17:37

    Nato fasisti poslali

  • Sedi jedan

    4. decembar 2022 | 06:25

    Nacisti iz Ukrajine sami sebi šalju ove preteće čestitke,posle optužuju Ruse,tako i nama prete sa postavljenim bombama,provaljeni su odavno,nacista ostaje nacista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA