SAD: Putin nije iskren u pogledu mirovnih pregovora sa Ukrajinom

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je u četvrtak da je spreman da razgovara sa Putinom ukoliko je ruski lider zainteresovan da okonča rat

  • 14
Vladimir Putin majke ruski vojnici Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin u ovom trenutku nije iskren u pogledu mirovnih pregovora sa Ukrajinom, izjavila je danas zamenica američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nuland nakon sastanka sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i drugim visokim ukrajinskim zvaničnicima u Kijevu.

Nulandova je posetila Ukrajinu kako bi pokazala podršku toj zemlji u trenutku kada Rusija pokušava da uništi energetsku infrastrukturu zemlje, preneo je Rojters.

"Diplomatija je očigledno cilj svih, ali morate imati voljnog partnera", rekla je ona novinarima.

Nuland je navela da je vrlo jasno, bilo da su u pitanju napadi na energetske sisteme, retorika iz Kremlja ili opšti stav, da Putin nije iskren niti spreman za to.

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je u četvrtak da je spreman da razgovara sa Putinom ukoliko je ruski lider zainteresovan da okonča rat.

Ideja je, međutim, brzo propala kada je Kremlj saopštio da Zapad mora da prizna četiri ukrajinska regiona koja su se pridružila Rusiji.

Ova reakcija Rusije, rekla je Nulandova, pokazuje "koliko oni nisu ozbiljni".

Nulandova se sastala i sa Andrijem Jermakom, šefom kabineta ukrajinskog predsednika, koji je izrazio zahvalnost za pomoć vrednu više milijardi dolara Vašingtona Ukrajini.

"Pobeda Ukrajine, u koju smo sigurni, biće naša zajednička pobeda", rekao je Jermak Nulandovoj, navedeno je iz kabineta Zelenskog.

Video: Ličnosti sveta: Vladimir Putin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    4. decembar 2022 | 08:18

    NATO MORA DA PREKINE RAT PROTIV RUSIJE U UKRAJINI A AMERI DA VRATE STOTINE NUKLEARNIH BOJEVIH GLAVA SA RUSKIH GRANICA AKO ZELI MIR U SVETU !!! NATO OKUPATOR SRBIJE MORA DA ODE I PREKINE GENOCID NAD SRBIMA!!! SLAVA PUTINU !!! SLAVA RUSIJI!!! ZIVELA SRBIJA!!!

  • Psiho

    4. decembar 2022 | 06:42

    A jel Putin vama nekad nesto reko a vodili ste 34 ratova zadnjih 30 godina. Ja mislim vama zapadnjacima mora da su vam ugradili nedovsene cipove u te tintare. Putin je stabilna I pravedna osoba Sa kojom nemozete pricati vise kao sa Kurtijem pa I on vas ne slusa.

  • Xx

    4. decembar 2022 | 09:57

    O iskrenosti pričaju najveći lažovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA