Saliven u Braziliji sa Lulom, uručio mu Bajdenov poziv da poseti Belu kuću

Bivši šef diplomatije Brazila rekao je novinarima da ni nakon skoro dvosatnog sastanka nije određen datum Luline posete Beloj kući

  • 0
Luis Injacio Lula da Silva Foto: Tanjug/AP

Savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Džejk Saliven razgovarao je u Braziliji sa novoizabranim predsednikom Brazila Luisom Injasiom Lulom da Silvom o borbi protiv klimatskih promena, spoljnoj politici Brazila, situaciji na Haitiju i u Venecueli, kao i jačanju demokratije na tlu Latinske Amerike, saopštio je Lulin savetnik za spoljnu politiku Selso Amorim.

Bivši šef diplomatije Brazila Amorim rekao je novinarima da ni nakon skoro dvosatnog sastanka nije određen datum Luline posete Beloj kući, prenosi Rojters.

Lula je ranije izjavio da će njegova poseta SAD možda morati da sačeka do njegovog zvaničnog stupanja na predsedničku funkciju 1. januara, navodi britanska agencija.

Saliven je tokom susreta u Braziliji Luli uručio poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena da poseti Belu kuću.

''S uzbuđenjem očekujem razgovor sa predsednikom Bajdenom i mogućnost da produbim odnose naših zemalja'', objavio je brazilski predsednik na Tviteru posle razgovora sa Salivenom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA