Porota u Njujorku odlučila: Trampova organizacija kriva za poresku prevaru

Porota od 12 članova državnog suda u Njujorku poslata je na veće u ponedeljak ujutru nakon šestonedeljnog suđenja u kojem su advokati Trampove organizacije krivili za prevaru isključivo pohlepu dugogodišnjeg finansijskog direktora Alena Vajselberga

  • 1
Donald Trump, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Porota u Njujorku osudila je Trampovu organizaciju za krivičnu poresku prevaru što predstavlja veliki udarac za bivšeg predsednika.

Iako Donaldu Trampu lično nije suđeno, tužioci su insistirali da je u potpunosti svestan 15-godišnje šeme u kojoj su, kako su rekli, rukovodioci obogaćeni nezvaničnim pogodnostima kako bi nadoknadili niže plate, smanjujući poreske obaveze kompanije.

Porota od 12 članova državnog suda u Njujorku poslata je na veće u ponedeljak ujutru nakon šestonedeljnog suđenja u kojem su advokati Trampove organizacije krivili za prevaru isključivo pohlepu dugogodišnjeg finansijskog direktora Alena Vajselberga.

Bivši Trampov bliski saveznik prihvatio je sporazum o priznanju krivice ranije ove godine priznajući prevaru u zamenu za petomesečnu zatvorsku kaznu. Tužioci su izneli slučaj koji se u velikoj meri oslanjao na Vajselbergovo svedočenje.

Video: Ličnosti sveta: Donald Tramp

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sve je

    7. decembar 2022 | 08:09

    Stvoreno na prevaru i čitava planeta funkcioniše po tom principu samo je razlika u tome što je 95 posto populacije su samo Robovi i ništa više i to traje vijekovima??!Pa da li iko ikada upoznao poštenog milionera a kamoli milijardera??!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA