Otac devojčice koja je preminula od streptokoka: Vodio sam je 3 puta u bolnicu, rekli su da mora da se hidrira

  • 1

Mala Stela MekKorkindejl, koja je od streptokoka juče preminula u bolnici u Severnoj Irskoj, postala je deveto dete u Britaniji koje je za kratko vreme preminulo od ove blesti.

Njen otac Robert ispričao je medijima da je u poslednja tri dana ćerku više puta vodio kod lekara, ali da su ih oni vraćali nazad uz obrazloženje da devojčicu moraju što više da hidriraju.

Devojčica je u subotu 26. novembra počela da pokazuje simptome, a roditelji su odlučili da je odmah u ponedeljak odvedu kod lekara. Ona je tog dana trebalo da bude testirana na streptokoke, međutim lekari su od toga odustali.

Lekari su njenom ocu rekli da je previše zabrinut, da je sa njom sve u redu, da može da je odvede kući i hidrira je "Lukozadom". Sutradan se Steli stanje nije popravilo, pa su roditelji odlučili da je ponovo odvedu kod lekara, ali su ih ponovo vratili kući.

Nakon što je devojčica trećeg dana rekla da misli da umire, roditelji su ponovo ćerku odveli kod lekara, gde je utvrđeno da ima infekciju pluća, a lekari su se plašili i da je devojčica dobila sepsu.

Nakon što su joj uzeli krv na testiranje, utvrđeno je da devojčica ima streptokoke, piše Daily Mail.

"Sutradan je ona potpuno kolabirala, bila je mrtva na pet minuta, ali su uspeli da je vrate u život. Tada su je stavili u indukovanu komu i bila je na jakim antibioticima", rekao je njen otac.

Portparolka bolnice u kojoj je preminula devojčica, saopštila je da njihov kolektiv želi da izrazi duboko saučešće stelinim roditeljima.

"Svaki minut Stelinog lečenja je pažljivo analiziran. Smrt deteta je tragičan gubitak za njene roditelje i prijatelje i u ovim teškim trenucima, želimo da pustimo porodicu da na miru pati za njom. Rukovodstvo bolnice će se sastati sa roditeljima kada god to njima bude odgovaralo", saopštila je ona.

Otac devojčice se zahvalio svima na podršci i lepim željama.

"Da su sve lepe želje uslišene, moja ćerka bi danas sa mnom napustila bolnicu", rekao je on novinarima.

Robert je rekao da je uživao u svakom trenutku koji je provodio sa svojom ćerkom, a najviše su voleli da zajedno voze skuter i bicikl.

Podsetimo, u poslednje dve nedelje devet mališana je u Velikoj Britaniji preminulo od posledica streptokoka. Zdravstvene vlasti su nakon ovih slučajeva pokrenule opsežnu istragu, kako bi s eutvrdilo kako je došlo do širenja infekcije među učenicima širom zemlje.

Video: Dete (3) u Nišu preminulo od opekotina: Stanarka mi je samo rekla da joj je unuk umro

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    7. decembar 2022 | 18:26

    Verovatno da protokoli lecenja nisu adekvatni. Nasi lekari jos uvek pregledaju dete i lece i na osnovu iskustva i na osnovu protokola. Pitanje je da li su ova dece prvih dana i pregledana od strane lekara ili su na prijemnim sliubama samo dobijala savete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA