Kuleba otkrio odakle su ukrajinskim ambasadama stizali sumnjivi paketi

Pošiljaoci su preduzeli mere kako ne bi ostavili tragove svoje DNK

  • 6
Ukrajina Rusija SAD kriza Antony Blinken Dmytro Kuleba Foto: Tanjug/AP

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba saopštio je danas da je 31 "sumnjivi paket" poslat ukrajinskim ambasadama u 15 zemalja upućen sa iste adrese iz Nemačke.

"Ukrajinske ambasade i konzulati funkcionišu u režimu pojačanih mera bezbednosti, jer pretnje našim diplomatama i dalje dolaze", napisao je na Fejsbuku Kuleba, prenosi Guardian.

Kako je rekao, na svim kovertama je "navedena ista adresa pošiljaoca – Teslin salon u nemačkom gradu Sindelfingen".

Dodao je da su paketi stizali iz pošta koje nisu bile opremljene sistemima za video-nadzor. Takođe, kako je naveo Kuleba, pošiljaoci su preduzeli mere kako ne bi ostavili tragove svoje DNK, što, dodao je, ukazuje na profesionalni nivo akcije.

Prošle nedelje Ukrajina je saopštila da su njene ambasade i konzulati širom Evrope primili "krvave pakete", od kojih su neki sadržavali životinjske oči. Službenik ukrajinske ambasade u Madridu povređen je prošle srede od pisma-bombe koje je upućeno ukrajinskom ambasadoru u Španiji.

Još četiri bombe pisma poslate su na adrese u Španiji, uključujući i onu koja je stigla španskom proizvođaču oružja, a koji je proizvodio rakete donirane Ukrajini. Pismo-bomba poslato je i španskom premijeru Pedru Sančezu i američkoj ambasadi u Madridu.

Video: Prvi put oči u oči: Sastanak minisatra inostranih poslova Ukrajine i Rusije u Turskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    7. decembar 2022 | 16:50

    Sve vise ce vam stizati takvi paketi fasisto.....

  • Невена

    7. decembar 2022 | 16:44

    Мислим да у Украјини још увијек постоји повећи број живља који воли Украјину без обзира и на Америку, Русију , Њемачку, Турску, Француску па и Хрватску ... и ја навијам за њих ... Једноставно ово мора престати а они морају ( за разлику од нас на жалост) сазнати ко је ово урадио да би их у братоубилачки рат увукао....

  • Невена

    7. decembar 2022 | 16:37

    Само се ти тјеши ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA