Ovako je izgledala razmena Britni Grajner i Viktora Buta: Rukovali se na pisti, pa svako otišao svojim putem

Viktor je stigao u Moskvu, a Grajnerova u San Antonio

  • 0

Ruski mediji objavili su snimak na kom se vidi razmena američke košarkašice Britni Grajner i osuđenog ruskog trgovca oružjem Viktora Buta.

Razmena između dvoje osuđenika dogodila se juče na aerodromu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Na snimku koji se nalazi na početku teksta vidi se kako Grajnerova, obučena u crvenu jaknu, ide sa trojicom muškaraca i prilazi Viktoru Butu i čoveku koji je bio s njim u pratnji.

Grajnerova je kratko ošišana, nosi kapu i više nema dredove po kojima je bila prepoznatljiva.

Na snimku koji je objavila ruska agencija vidi se kako se dvoje zatvorenika pozdravljaju, a zatim svako odlazi na svoju stranu, međutim, na videu koji se nalazi na početku teksta taj deo je izbrisan.

Avion u kom je bio Viktor But, sleteo je u Moskvu.

But je tokom izlaska iz aviona u rukama nosio buket belog cveća, a zatim se na pisti zagrlio s majkom i suprugom.

"Stigao sam i to je najvažnije. Probudili su me u zatvoru u troi ujutru i rekli mi da idem, nisam stigao ni sa kim da se pozdravim", prve su reči Viktora Buta po sletanju na aerodrom.

Britni Grajner Foto: Tanjug/AP

U međuvremenu je i Grajnerova sletela na aerodrom u San Antoniju, a najverovatnije će odmah biti prevezena u bolnicu na detaljne preglede. Očekuje se da će nakon toga otići u njen dom u Feniksu.

Podsetimo,  SAD i Rusija zamenili su juče na aerodromu u Abu Dabiju košarkašicu Britni Grajner koja je bila u zatvoru u Rusiji za ruskog trgovca oružjem Viktora Buta, koji je 12 godina proveo u američkom zatvoru.

Grajnerova, koja je dva puta osvojila zlatne olimpijske medalje, je 17. februara na moskovskom aerodromu uhapšena zbog posedovanja ulja kanabisa u prtljagu, koje je zabranjeno u Rusiji. Osuđena je 4. avgusta na devet godina zatvora.

Viktor But je 2012. godine osuđen na 25 godina zatvora u SAD zbog optužbi za zaveru za ubijanje Amerikanaca, nabavku i izvoz protivvazdušnih projektila i pružanje materijalne podrške terorističkoj organizaciji.

Video: Britni Griner dovedena na saslušanje: Advokat američke košarkašice pronašao nepravilnosti u procesu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA