Sastanak predstavnika Rusije i SAD danas u Istanbulu?

Dve strane će, navodno, razgovarati o nizu "teških pitanja"

  • 3
Amerika, Rusija, nuklearno naoruzanje, bojeve glave Foto ilustracija: Shutterstock

Sastanak predstavnika Rusije i SAD održava se danas u Istanbulu, javila je ruska državna novinska agencija TASS, pozivajući se na neimenovani izvor.

Kako navode, dve strane će razgovarati o nizu "teških pitanja", uključujući ona o vizama, nivou osoblja u ambasadama, radu institucija i agencija obe države u inostranstvu i drugim.

Broj osoblja i u ruskoj ambasadi u Vašingtonu i američkoj u Moskvi značajno je smanjen poslednjih godina, nakon niza recipročnih mera koje su dovele do proterivanja desetine ruskih i američkih diplomata.

Od početka rata u Ukrajini pa do sad, najviši pregovarački sastanak "licem u lice" organizovan je 14. novembra, kada su se u Ankari sastali Šef ruske Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije (SVR) Sergej Nariškin i direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns.

Video: Lepo je videti te opet: Putin i Bajden nasmejano počeli sastanak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    9. decembar 2022 | 13:12

    ZBOG NOVOG HLADNOG RATA SVET CE ISPASTATI GODINAMA A BROJ GLADNIH I DECE KOJA UMIRU CE SE DRAMATICNO POVECATI U SVETU !!!! NAZALOST ISTORIJA SE PONAVLJA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA