Putin kakvog do sada niste videli: Sa šampanjcem u ruci najavio nove napade

Govoreći nakon ceremonije dodele nagrada za "Heroje Rusije", on se obratio grupi vojnika koji su primali nagrade. O napadima je rekao: "Da, radimo to. Ali ko je to započeo?"

  • 4
Vladimir Putin, šampanjac, prijem u Kremlju

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin dao je redak javni komentar u vezi sa napadima ruske vojske na energetsku infrastrukturu Ukrajine, dok je držao čašu šampanjca na prijemu u Kremlju.

Govoreći nakon ceremonije dodele nagrada za "Heroje Rusije", on se obratio grupi vojnika koji su primali nagrade. O napadima je rekao: "Da, radimo to. Ali ko je to započeo?"

Dalje je nastavio da niže događaja za koje krivi Ukrajince: "Ko je udario na Krimski most? Ko je digao u vazduh dalekovode iz Kurske nuklearne elektrane?"

Njegovi komentari su se odnosili na eksploziju na Kerčkom mostu 8. oktobra, kada je eksplodirao kamion na strateškom prelazu, izazvavši veliku štetu. Ukrajinci nikada nisu preuzeli odgovornost, ali je Kremlj brzo optužio Kijev.

Nekoliko dana nakon eksplozije na mostu Putin je rekao da će "dalji teroristički akti na teritoriji Rusije biti oštri... u to nema sumnje".

Tokom prijema u Kremlju Putin je pitao ko ne snabdeva vodom Donjeck?

"Nesnabdevanje vodom milionskog grada je čin genocida", rekao je on.

Svoje očigledno neobične komentare završio je tvrdnjom da se ljudi uzdržavaju da pominju da je isključena voda u Donjecku.

Vladimir Putin, šampanjac, prijem u Kremlju

Foto: Tanjug/AP

"Niko nigde nije rekao ni reč o tome. Uopšte! Potpuna tišina”, rekao je Putin.

Ruski predsednik je ukratko uporedio razliku u reakcijama na napade na Rusiju i napade na Ukrajinu, rekavši: „Čim napravimo korak, uradite nešto kao odgovor – dižete buku, galamu, ječi ceo univerzum“.

On je završio govor dodajući da "to neće ometati naše borbene misije“, pre nego što je nazdravio vojnicima koji su slušali i pijuckao šampanjac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale71🐎

    9. decembar 2022 | 15:24

    Naravno idemo dalje

  • Sava

    10. decembar 2022 | 17:48

    Živ bio caru svih careva

  • Super Brundo

    9. decembar 2022 | 14:46

    Ratovanje je posao vojske a ne punjenje dzakova sa peskom radi odbrane od poplava.U Srbiji izgleda nema nikog drugog da to radi vec mora VS.Poplave, mecave i zemljotresi su im neprijatelji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA