≫ 

Putin žestoko odgovorio na pretnje nuklearnim ratom: "Od neprijatelja neće ostati ništa"

"Nakon što sistem ranog upozorenja dobije signal o raketnom napadu, stotine naših projektila su u vazduhu sa naše strane", rekao je Putin

  • 8
Vladimir Putin, portret Foto: Tanjug/AP

"Odvraćajući faktor je sposobnost da zaštitite svoju zemlju nuklearnim oružjem", rekao je ruski predsednik Vladimir Putin obraćajući se danas novinarima u Kirgistanu.

On je rekao da neće dobro proći oni koji napadnu Rusiju.

"Uveravam vas, nakon što sistem ranog upozorenja dobije signal o raketnom napadu, stotine naših projektila su u vazduhu sa naše strane. Nemoguće ih je zaustaviti. To je odgovor. Šta to znači? To znači da je pad bojevih glava neprijateljskih projektila na teritoriju Ruske Federacije neizbežan, oni će ionako pasti. Istina, od neprijatelja neće ostati ništa, jer je nemoguće presretnuti stotinu projektila", rekao je Putin.

On je rekao da je ovo "sredstvo odvraćanja".

"Ovo je ozbiljno sredstvo odvraćanja. Ali ako neprijatelj do kraja veruje da je moguće preventivno napasti, a mi nismo, onda nas to ipak tera da razmišljamo o pretnjama koje nam takve ideje predstavljaju u oblasti odbrane drugih zemalja“, rekao je Putin.

Video: Ovako izgledaju strateške nuklearne vežbe u Rusiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA